Skip to content

Zaterdag om 20:00 uur speelt Heracles in Almelo tegen Willem II. De thuisploeg staat na zes duels in de Eredivisie op plek elf, met zeven punten, terwijl de gasten uit Tilburg al zevenmaal in actie kwamen en daaruit 16 punten behaalden. Da’s goed voor plek twee!

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Heracles Almelo – Willem II 2 oktober 2021

Dat Willem II aan het einde van de competitie helemaal niet meer in de buurt van de huidige tweede plek in de Eredivisie stand teruggevonden zal worden, dat snapt iedereen, van spelers tot trainer tot meest verstokte fans. Maar deze bliksemstart toont wel aan dat trainer Fred Grim, vorig seizoen nog actief bij RKC, er weer in slaagt om voor elkaar te krijgen wat uiteindelijk de taak is van een trainer: het beste uit de selectie halen.

Verrassend

En oké, daar worden de Tilburgers iets ruimer voor beloond, tot nu toe, dan op grond van het spel en de krachtsverhoudingen verwacht konden worden. Het huidige aantal punten is een verdubbeling van het aantal expected points, het aantal punten op basis van de kansen die de ploeg zelf heeft en toe moet staan.

En de statistische site Euro Club Index voorspelt dat Willem II in de Eredivisie uiteindelijk 50 punten zal behalen. Kortom, dat er in de resterende 27 duels nog maar 34 puntjes worden opgehaald. En dat de club uiteindelijk eindigt op plek zeven.

Odds wedden op Eredivisie: Heracles is favoriet @2.00, gelijkspel noteert 3.60 en winst Willem II 3.50. We tippen minstens 3 goals op @1.85.

Heracles – Willem II onderling

Van de zes laatste onderlinge duels won Willem II er vier en Heracles Almelo twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die potjes is 11-15. Thuis in Almelo won Heracles vijf van de zes laatste keren dat de Brabanders op visite kwamen (saldo 17-7). Ook maakten de Tukkers bij die vijf zeges zelf minstens twee goals. In 16 van de 19 recentste clashes tussen deze twee waren er minstens drie doelpunten.

Fred Grim geen mooiweertrainer

Willem II mist keeper Robbin Ruiter, Wesley Spieringhs en Freek Heerkens, terwijl er vraagtekens staan achter de namen van Leeroy Owusu en Godfried Roemeratoe. En dus zullen de resterende mannen nog harder moeten werken, want Grim waakt ervoor dat hij vooral wordt gezien als mooiweertrainer, die zich puur focust op verzorgd positiespel. “Het gaat niet alleen om veldspel, maar ook om goed verdedigen, keihard werken, meters maken voor elkaar en tot het gaatje willen gaan”, zegt hij.

Back To Top