Skip to content

Dinsdag om 20:45 uur speelt Vitesse – FC Utrecht in de Gelredome de return van de finaleronde van de play-offs voor een voorronde ticket voor de Europa League. Na de 1-1 in Utrecht staan de Gelderlanders er dus iets beter voor. Maar volgens trainer Leonid Slutsky is Vitesse nu wel helemaal door zijn energiereserves heen.

Speelschema play-offs en nacompetitie 2018 – 2019

Vitesse is moe

De Russische trainer houdt wel van een extra onsje drama in zijn uitlatingen. “Dit was het meest vermoeide team dat ik in mijn hele leven heb gezien”, zei hij na het gelijkspel van vrijdagavond. “We hebben op 12 mei gespeeld, vandaag is het 24 mei en in die periode hadden we vijf wedstrijden. Dat is bijna onmogelijk.” En het moet gezegd worden dat Vitesse wat fortuin had in de heenwedstrijd. FC Utrecht had zes schoten op goal, de gasten twee. Goalie Remko Pasveer mocht zich de man of the match wanen.

Laatste wedstrijd Dick Advocaat

In die heenwedstrijd moest Utrecht-trainer Dick Advocaat het stellen zonder de as van zijn basiself: David Jensen, Timo Letschert en Joris van Overeem ontbraken. Momenteel is onduidelijk wie van hen dinsdag wel weer zijn kicksen aan kan en mag trekken, in wat weleens de allerlaatste wedstrijd met Advocaat in de dug-out ooit kan worden. De kleine generaal heeft (voor de zoveelste keer) zijn afscheid aangekondigd. Hij kon het vrijdag niet nalaten om nog een sneer uit te delen aan zijn mannen: “Ik wil geen vervelend woord gebruiken, maar eigenlijk is het een gebrek aan kwaliteit als je die kansen mist.”

Vitesse – FC Utrecht onderling

Vitesse won twee van de vorige zes thuiswedstrijden tegen FC Utrecht en verloor eenmaal. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die matches is 11-11 en in al die partijen kwamen beide teams tot scoren. In tien van de vorige elf thuiswedstrijden van de parel van Gelderland vielen er minstens drie goals. Daarnaast is de club al zestien thuiswedstrijden in de competitie ongeslagen.

Voorspellen play-offs Vitesse – FC Utrecht

Ook voor Utrecht wordt dit de zesde pot in de maand mei, dus de klachten van Slutsky over het speelprogramma lijken niet zo heel relevant. En bij Martin Odegaard is er al helemaal geen sprake van lege batterijen. De Noor heeft in zijn vorige zes matches zes assists en drie goals bijgeschreven en kan in zijn laatste optreden voor Vitesse het verschil gaan maken.

Quoteringen

Wedden op voetbal? Vitesse staat bij de bookmakers voor de winst op 2.05 genoteerd, gelijkspel op 3.70 en gokken op winst FC Utrecht levert je 3.30 x je inleg op. We tippen dat Vitesse wint en dat beide teams scoren met een quotering van 3.60.

Back To Top