Skip to content

Nacompetitie. Vier ploegen zijn nog in de running voor twee plekjes in de Eredivisie. Drie van de vier speelden vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Houdt De Graafschap, de enige huidige eredivisionist, zich tegen dat Eerste Divisie-geweld staande?

Speelschema play-offs en nacompetitie 2018 – 2019

RKC – Go Ahead Eagles

Het eerste tweeluik dat begint is die tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles uit Deventer. In de reguliere competitie kwamen ze elkaar uiteraard al tweemaal tegen. Eind vorig jaar ging RKC thuis met 1-3 onderuit en in de voorlaatste speelronde, eind april dit jaar, hadden de Deventenaren juist voor eigen publiek een off-day: 1-4.

Het maakt een voorspelling er niet eenvoudiger op, al moet gezegd worden dat de Brabanders de competitie sterker eindigden dan de Eagles. Laatstgenoemde sukkelden naar het einde met zes puntjes uit de laatste zes speelronden terwijl RKC er elf oppikten; ook zat er qua doelsaldo in die periode een verschil van liefst dertien goals.

Sparta – De Graafschap

De Graafschap is gewaarschuwd: de andere Eredivisieclub die de play-offs inrolde, Excelsior, is al geëlimineerd. Elk jaar weer blijkt dat er amper een gat bestaat tussen de bodem van de hoogste en de top van de op een na hoogste divisie. In de afgelopen vijf jaar worstelden slechts twee van de tien eredivisieclubs zich met succes voor het ongewenste seizoenstoetje heen.

Selectie Sparta dik in orde

Sparta won de eerste periodetitel van de Eerste Divisie maar wist in de rest van het seizoen alleen nog thuis te overtuigen. Op het Kasteel werd slechts tweemaal verloren. Spelers genoeg die in de Eredivisie niet zouden misstaan: Royston Drenthe, de broers Laros en Deroy Duarte, goalgetter Lars Veldwijk.

Benschop en kunstgras

De Graafschap ging met een rotgevoel deze play-offs om promotie/degradatie in, met een zege in acht duels en een paar zware draaien om de oren. En spits Charlison Benschop is een gekende hater van kunstgras. In de match uit bij Cambuur werd hij om die reden zelfs aan de kant gehouden. Nu zal dat niet gebeuren, alhoewel Sparta ook het plastic tapijt verkiest.

Wedden? RKC noteert voor de winst bij de bookmakers 2.37, gelijkspel  noteert 3.70 en gokken op winst Go Ahead Eagles in deze wedstrijd levert je 2.80 x je inleg op. Sparta is favoriet op 1.80, gelijkspel staat op 3.80 en winst De Graafschap 4.30.

Speelschema play-offs en nacompetitie 2018 – 2019

Back To Top