Skip to content

Vandaag worden de laatste wedstrijden in de nacompetitie gespeeld, waardoor ook de droom van twee clubs om in de Eredivisie te spelen uit elkaar zal spatten. Voor de twee winnaars van de promotie-degradatie play-offs is het vanavond wel feest, want zij acteren na de zomerstop op het hoogste niveau.

Speelschema play-offs en nacompetitie

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk (0-0)

Afgelopen zaterdag verzuimde RKC in eigen huis om een solide basis voor promotie naar de Eredivisie te realiseren. Kansen waren er genoeg voor de Waalwijkers, maar er belandde onder meer een bal op de lat en een goal bleek ongeldig vanwege buitenspel. De Eagles deden weinig meer dan tegenhouden en wachten op spaarzame momenten dat ze er uit konden komen. Dat leidde bijna nog tot een penalty en ook Paco van Moorssel kwam dichtbij een goal.

Bakx: niet in het mes lopen

Spelverdeler Istvan Bakx is waakzaam voor de rappe voorhoede van RKC Waalwijk. “Bij ons is het altijd al een kwestie geweest van niet in het mes lopen. Dat zal nu weer zo zijn. Het publiek kan ons helpen, maar we moeten ons niet bruut met z’n allen naar voren laten schreeuwen.” De Zeeuw heeft ook al een doemscenario in zijn hoofd: “Als we dinsdag inderdaad heel geduldig spelen, en je verliest roept iedereen na afloop dat we lamme takken zijn en dat we vooruit hadden gemoeten.”

RKC met vertrouwen

RKC zal vertrouwen hebben in de vorm waarin het verkeert. Na FC Twente, kampioen van de Eerste Divisie, behaalden de Brabanders in de tweede seizoenshelft de meeste punten. Go Ahead Eagles staat op dat lijstje slechts veertiende.

De Graafschap – Sparta (2-1)

Sparta zal nog wel een paar kwade dromen hebben over de negatieve afloop van de heenwedstrijd. Na acht minuten zette Adil Auassar de Rotterdammers op voorsprong en tot de 67e minuut leek er een grotere marge in het vat te zitten. Met enig fortuin (van richting veranderde bal) maakte De Graafschap echter de 1-1 en diep in blessuretijd mochten de Achterhoekers de bal op de stip leggen: 1-2.

Henk de Jong roept fans op

Graafschap-trainer Henk de Jong, die na dit duel verkast naar Cambuur, heeft aangekondigd zijn basiself niet te wijzigen. “Ik hoop echt op een orkaan van lawaai. De fans kunnen de ploeg door deze wedstrijd heen slepen”, zo roept hij de aanhang op. Bij Sparta zal sowieso Bart Vriends ontbreken, want hij pakte twee gele kaarten. Ook is het mogelijk dat een paar spelers die zich aan de Ramadan-regels houden niet vanaf het begin starten, gezien dat hun energielevel beïnvloedt.

Speelschema play-offs en nacompetitie 2018 – 2019

Wedden op voetbal? Go Ahead Eagles staat voor de winst op 1.80 genoteerd, gelijkspel op 3.75 en gokken op RKC levert je 4.35 x je inleg op. We tippen dat RKC de Eredivisie haalt  @1.80.

De Graafschap staat voor de winst op 2.45, gelijkspel noteert 3.65 en Sparta 2.70. We verwachten dat De Graafschap de boel potdicht houdt en tippen minder dan drie goals op met een quotering van 2.43 bij de bookmakers.

Back To Top