Skip to content

Donderdag om 19:00 uur speelt Vitesse in de derde voorronde van de Conference League tegen Dundalk. De winnaar van het tweeluik moet daarna nog door de play-offs komen om in de groepsfase te belanden. Je kunt de wedstrijd live op tv kijken bij RTL7.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Vitesse – Dundalk derde voorronde Conference League

Het is voor de Arnhemse club het eerste Europese optreden van het seizoen. Dundalk moest al in de tweede voorronde opdraven en was daarin te sterk voor FCI Levadia uit Estland. Het werd 2-2 en vervolgens 1-2 uit. De heenwedstrijd is, uiteraard, in Arnhem en de return vindt plaats in Dublin. Niet in Dundalk dus, want de club wijkt voor Europese uitduels uit naar de Ierse hoofdstad.

Yann Gboho voor Oussama Tannane

Vitesse heeft zich in de zomermaanden versterkt met Yann Gboho, die wordt gehuurd van Stade Rennes uit Frankrijk. Hij is aangetrokken om een eventueel vertrek van Oussama Tannane op te vangen. Maar de Marokkaans international is nog present in Gelderland, helaas wel met ietwat te veel vakantiekilootjes aan zijn lijf.

Tannane speelt niet

Trainer Thomas Letsch draait er niet om heen en schetst de situatie rondom Tannane en verdediger Richedly Bazoer zo: “Als een speler niet fit is, dan is het logisch dat-ie niet speelt. Ik vind dat Tannane nog niet op een niveau zit dat hij ons kan helpen.”

Schubert nieuwe keeper Vitesse

Doelman Remko Pasveer is door Ajax aangetrokken en zijn vervanger moet Markus Schubert worden. De Duitser is van Schalke 04 gehaald, waar hij in totaal maar tien duels voor speelde. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Frankfurt, waar hij weinig minuten maakte. Het is dus de vraag of hij met zijn 23 jaar en gebrek aan ervaring nou echt de man is die Vitesse nodig heeft.

Nikolai Baden Frederikse

Nog een andere aanwinst is een speler die heus waar van Juventus was: Nikolai Baden Frederikse. De jeugdinternational van Denemarken streek is 21 jaar en streek in 2018 neer in Italië. Ook hij werd verhuurd, aan WSG Tirol, waar hij 18 keer scoorde in 31 duels in de Oostenrijkse Bundesliga.

Dundalk is de nummer 3 van de Ierse competitie en ook de Ierse bekerhouder. The Railwaymen zijn matig begonnen aan het in januari begonnen seizoen en staan zevende, van de tien.

Voorspelling Vitesse – Dundalk Conference League

De voetbalwedstrijd voorspellen? Vitesse staat bij de bookmakers op 1.25 genoteerd voor de winst, gelijk op 5.00 en Dundalk op 10.00. We tippen meer dan 3,5 goals @2.60.

Back To Top