Skip to content

Dinsdag om 20:00 uur speelt PSV in de derde voorronde van de Champions League tegen Midtjylland. De Brabantse ploeg heeft de afgelopen week een aantal spelers verkocht, dus het is de vraag of er genoeg kwaliteit overblijft om het te bolwerken tegen de Deense topper.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

PSV – Midtjylland voorronde Champions League

PSV kwam erg makkelijk door de tweede voorronde heen. Galatasaray was qua naam een tegenstander van formaat, maar de Turkse club zit in een zware renovatie en was nog niet ready voor deze strijd. PSV won met 5-1 en 1-2. De Denen hadden het wel zwaar tegen Celtic en na tweemaal 1-1 kwam er verlenging aan te pas. Daarin tekende Raphael Nwadike voor de winnende goal.

Transfers PSV

De kas van de Eindhovense club kreeg deze zomer een flinke boost. Donyell Malen is voor 30 miljoen euro verkocht aan Borussia Dortmund, Pablo Rosario vertrok voor 6 miljoen naar Nice. Denzel Dumfries is momenteel aan het proberen elders een contract te krijgen en traint vooralsnog apart, en dus niet met de groep mee. En Mo Ihattaren is maar weer eens uit de selectie gezet, voor de 19-jarige middenvelder lijkt het nu echt einde verhaal bij PSV.

Mario Götze en Eran Zahavi blijven

Wie moeten dan de blikvangers worden van PSV? Cody Gakpo is een kandidaat: de 22-jarige aanvaller heeft nu de kans om tot onbetwiste vaste spits uit te groeien en dan kan hij in de zomer van 2022 wellicht ook een mooie transfer maken. Noni Madueke maakt in de voorbereiding een gretige indruk en het is mooi dat Mario Götze is gebleven en het kennelijk erg goed naar zijn zin heeft in Brabant. Voor Eran Zahavi geldt hetzelfde en ondanks zijn 34 jaar oogt hij topfit en gemotiveerd als een beginneling.

Wedstrijd winnen is geld waard

Deze pot tegen Midtjylland, dat sterspeler Frank Onyeka verkocht aan Brentford, is veel geld waard. De winnaar van het tweeluik krijgt een bonus van 5 miljoen euro (want die krijgt de verliezer van de hiernavolgende play-offronde). En als het lukt de groepsfase van de Champions League te bereiken, dan ligt er een cadeautje klaar van 15,6 miljoen.

Favoriet PSV – Midtjylland Champions League

Wedden op voetbal? PSV is bij de bookmakers favoriet en noteert 1.42 voor de winst, gokken op gelijkspel noteert 4.80 en winst Midtjylland 7.20. In 11 van de 12 vorige Champions League duels (incl. voorronde) van PSV vielen er minstens 3 goals. De weddenschap Over 2,5 goals staat op 2.14 genoteerd.

Back To Top