Skip to content

Johan Cruijff Schaal Ajax – PSV | Zaterdag om 20:00 uur wordt het nieuwe seizoen geopend met een wedstrijd tussen de landskampioen en bekerfinalist: Ajax tegen PSV. Ajax pakte vorig seizoen ook de KNVB-beker, vandaar dat PSV in de Johan Cruijff Arena verschijnt.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Ajax – PSV Johan Cruijff Schaal 2021

De grote vraag is of PSV in zijn sterkste formatie aan de pot begint. De Brabanders zitten namelijk weliswaar in een prima flow, met Europese overwinningen op Galatasaray en FC Midtjylland achter de rug, maar moet dinsdag alweer tegen de Denen aantreden. Deze super cup was altijd al een veredelde oefenpot, met een zogenaamde prijs als beloning, maar is nu meer dan ooit slechts een tussendoortje.

PSV fitter

Erik ten Hag komt ondanks dat PSV al drie competitieve partijen in de voeten heeft tot de conclusie dat de Eindhovense spelersgroep nu fitter is. Ajax oefende in het weekend tegen Leeds (zelfs twee keer op 1 dag) en kwam uitstekend voor de dag met zowel een basis die bestond uit jeugdige spelers als met de reguliere elf.

Basisplek Steven Berghuis

Ajax heeft op diverse plekken nieuwe gezichten. Pasveer staat op doel en is overgekomen van Vitesse en Steven Berghuis is aangetrokken van Feyenoord en lijkt al een basisplek afgedwongen te hebben op de trainingen en in de friendlies. In de tweede clash tegen Leeds stond Taylor aan de aftrap terwijl Nico Tagliafico ontbrak, wellicht omdat er een transfer aan zit te komen. Donyell Malen is verkocht aan Borussia Dortmund.

Nieuwkomers PSV

PSV heeft ten opzichte van vorig seizoen nog veel meer posities anders ingevuld. Drommel is de keeper en voor hem ziet hij Mwene, Obispo en Ramalho – allemaal nieuwkomers. De voorhoede is wel vertrouwd met Zahavi, Gotze, Gakpo en Madueke. Mo Ihattaren zal de club vermoedelijk verlaten, want het lukt trainer Roger Schmidt niet om hem in het gareel te krijgen.

Ajax – PSV voorspelling

Ajax won drie van de laatste zes ontmoetingen en driemaal werd het gelijk. Het doelsaldo van die zes potjes was 10-5. Het lijkt erop dat PSV zich defensief heeft verbeterd, terwijl Ajax met Berghuis zijn offensieve mogelijkheden significant heeft geboost. Maar er is bij Ajax veel minder veranderd dan in enkele andere recente zomers, dus dat zou ook minder opstartproblemen op moeten leveren.

Wedden op de wedstrijd? Ajax staat bij de bookmakers genoteerd op 1.73, gelijk op 4.20 en PSV ook op 4.20. We tippen minder dan 3,5 goals @1.53.

Back To Top