Skip to content

Zondag om 16:45 uur speelt Vitesse tegen AZ in de Gelredome. De thuisploeg is de nummer vier van de Eredivisie en heeft na 24 speelronden 45 punten, de gasten staan derde en hebben 49 punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Vitesse – AZ: knokken om derde plek Eredivisie

Lange tijd waren in deze jaargang van de Eredivisie de rollen omgedraaid en stond Vitesse enkele plekken boven AZ. Maar in de afgelopen zes speelronden sleepte AZ acht punten meer binnen dan de Gelderlanders. In een klap waren de Arnhemse titelaspiraties verdwenen en nu moet er geknokt worden om niet ook nog ingehaald te worden door Feyenoord en FC Groningen.

Winnen van AZ blijkt lastig

Voor Vitesse gaat het seizoen trouwens nog wel een mooi toetje krijgen, want de ploeg plaatste zich midweeks voor de bekerfinale. VVV werd met 2-0 verslagen. Van AZ winnen bleek de vorige seizoenen een grote opgave. Dat lukte in 1 van de vorige 6 ontmoetingen, maar AZ won de helft daarvan (totale doelsaldo 8-12). Thuis was Vitesse wel in drie van de zes recente bezoeken van de Alkmaarders de sterkste en wonnen de Noord-Hollanders tweemaal (saldo 10-9). In vijf van die zes duels scoorden beide ploegen.

AZ scoort

AZ heeft inmiddels plek twee van de Eredivisie in zicht en moet twee punten inhalen richting PSV. De vorige drie competitieduels scoorde AZ liefst elf maal, waaronder een hattrick van Myron Boadu afgelopen weekend tegen Feyenoord. Hij staat nu op elf competitiegoals, nog twee minder dan clubtopscorer Teun Koopmeiners, de vaste strafschopnemer.

Toch moet Myron Boadu beter

Maar het zal nog wat efficiënter moeten bij Boadu, willen hij en de club echt doorgroeien. Kijken we naar aantal goals per 90 minuten, en dan met de beperking van minstens tien eredivisieduels, dan staat hij met 0,6 goals op plek veertien. En de zuiverheid van zijn schoten laat ook te wensen over: de verdeling tussen off en on target is zo ongeveer fifty fifty.

Vitesse – AZ voorspellen

Vitesse heeft negen keer geen tegengoals gekregen, AZ viermaal, waarvan maar tweemaal in de twaalf uitwedstrijden tot nu toe. In 19 van de 23 vorige speelronden van AZ vielen er minstens drie goals en in 11 van de 13 laatste uitduels in de competitie (die AZ allemaal niet verloor) maakte de club minstens twee goals.

Wedden op deze Eredivisie wedstrijd? Vitesse noteert 3.25, gelijk 3.80 en AZ 2.07. ‘Beide teams scoren’ is met 1.55 wat laag geprijsd, dus we tippen minstens twee goals van AZ op 1.85.

Back To Top