Skip to content

Zondag om 16:45 uur spelen de subtoppers Vitesse en AZ tegen elkaar. Beide clubs hebben momenteel de ambitie om het seizoen te eindigen als nummer drie van de Eredivisie, een positief doel dat wordt versterkt doordat Feyenoord al op achterstand is gezet. Vitesse staat zevende maar heeft nog een speelronde te goed, AZ staat met acht punten uit vier speelronden op plek twee.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Opvallend dat AZ nog geen tegengoal kreeg

De Alkmaarse gasten hebben als enige team nog geen tegengoal gekregen in de Eredivisie. Opvallend, want juist AZ schroomt niet om de laatste linie wat dichter op de middenlijn op te stellen dan gemiddeld. Bij zo’n speelstijl zit ingebakken dat er weliswaar veel balbezit is, maar dat bij balverlies er veel ruimte wordt geboden aan vijandelijke tegenstoten. Qua balbezit hoeft AZ Alkmaar momenteel alleen Ajax voor zich te dulden en qua schoten tegen staat de ploeg vierde. Je zou verwachten dat AZ dan ook in de top staat qua doelpogingen, of het nou afzwaaiers of zuiver op goal gerichte schoten betreft. Maar dat valt een beetje tegen: respectievelijk negende en zesde op die lijstjes.

Slutsky: aanvallend voetbal moet beter

En hoe moeten we de verrichtingen van Vitesse karakteriseren? Trainer Leonid Slutsky zit nooit om een paar rake opmerkingen verlegen. Fans morren dat de ploeg zich te veel laat terugzakken. Slutsky geeft hen niet helemaal ongelijk. “In de opzet om aanvallend te voetballen zit nog veel verbetering. Dat is een proces. Ik ben over delen van de wedstrijd niet ontevreden,” zo zei hij na de 1-1 tegen Heracles. “We hadden wel controle, vond ik, maar we dwongen te weinig af”, zo gaf hij aan waar hij de komende tijd aan wil werken.

Vitesse – AZ Eredivisie: wie wint?

Gaat dat er tegen AZ al uit komen? De Noord-Hollanders moesten donderdagavond nog aan de slag in Antwerpen in het kader van de Europa League. De sterkhouders van AZ zijn nog heel jong: Stengs is 20, Boadu is 18, Wijndal is 19, Koopmeiners is 21. Voor hen is het nog nieuw om in korte tijd zo vaak te spelen, en gelijk met de nodige druk erop. AZ won de helft van de vorige zes wedstrijden tegen Vitesse en verloor er eentje (doelsaldo 8-10).

Wedden op Eredivisie Vitesse – AZ? Vitesse noteert voor de winst 2.25, gelijkspel 3.75 en AZ 2.88. De bookmakers hebben dus moeite om een favoriet aan te wijzen en in die omstandigheden is het slim om voor weinig goals te gaan. Minder dan drie goals staat op 2.45.

Back To Top