Skip to content
FC Twente - FC Utrecht Eredivisie: uitploeg favoriet voor de winst

FC Twente – FC Utrecht. Op de ranglijst ontlopen ze elkaar amper: de gastheren staan achtste en de Domstedelingen zevende. Een puntje scheidt de twee.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Busquets voelt zich thuis bij FC Twente

Eerder deze week werd wereldkundig gemaakt dat Busquets van FC Barcelona naar FC Twente verhuist. Huh, de Spaanse international? Is dit de manier waarop hij deemoedig laat weten dat hij de concurrentiestrijd met Frenkie de Jong niet aan durft te gaan? Tuurlijk niet: het betreft Oriol Busquets, ook nog eens geen familie van die andere Busquets. De twintigjarige middenvelder was ook welkom bij FC Utrecht, dat nota bene een samenwerkingsovereenkomst tekende met de Catalaanse grootmacht. De jeugdinternational voelt zich echter in Enschede meer thuis en dat hangt samen met de aanwezigheid van zijn landgenoten Aitor, Espinosa en Pleguezuelo.

Twente heeft selectie rond, Utrecht verhuurt Venema

FC Twente heeft de selectie nu rond, wat overigens wel nodig is ook, want de transferdeadline komt er dit weekend aan. Utrecht heeft ook nog snel wat mutaties doorgevoerd, bijvoorbeeld door het aanvallende talent Nick Venema te verhuren aan Almere City, dat uitkomt in de eerste divisie. Hij heeft in het eerste van FC Utrecht al wat glimpen van zijn kunnen laten zien en heeft wekelijks voetbal nodig om zich verder te ontwikkelen.

FC Utrecht won drie van de vorige zes confrontaties met de Tukkers en verloor er twee. Het totale doelsaldo van die zes potjes is 10-11. In eigen huis wist FC Twente wel vier van de vorige zes ontmoetingen te winnen en er maar een te verliezen. Het doelsaldo is erg sterk in Twents voordeel gekanteld: 18-6. Maar die cijfers leunen sterk op een ander era in de geschiedenis van Twente, dat nu als promovendus een bescheidener status heeft.

FC Twente – FC Utrecht onderling

De thuisploeg mist Paul Verhaegh, Wout Brama en Jose Matos. Utrecht doet het zonder Joris van Overeem, Sander van de Streek, Justin Lonwijk en Simon Makienok. Na Ajax heeft FC Utrecht de meeste schoten op goal afgeleverd en na Ajax en PSV de meeste zuivere doelpogingen (dus echt tussen de palen gemikt). Twente laat zich op dat front veel minder gelden drie versus bijna zeven shots on target per speelronde) en heeft ook meer moeite met het afwenden van vijandelijke schoten.

Wedden op Eredivisie FC Twente – FC Utrecht? FC Twente noteert 3.45 voor de winst, gelijkspel 3.65 en winst Utrecht 2.00. De beste keus lijkt ons minstens drie goals op 1.61.

Back To Top