Skip to content

Zondag om 20:00 uur wordt het eredivisie weekend afgesloten met Vitesse tegen AZ. Beide clubs kwamen donderdag nog Europees in actie. Vitesse staat in de competitie na dertien speelronden op plek vijf, met 22 punten. De Alkmaarders staan 12e en hebben zes punten minder dan de Arnhemmers. Check onderaan de quoteringen voor het duel.

Eredivisie Vitesse – AZ na Europese ronde

Vitesse was donderdag nog in Rennes en speelde daar gelijk met 3-3, zodat overwinteren in de Conference League nog mogelijk is. AZ moest ook op reis, naar Jablonec in Tsjechi√ę, en trok op zakelijke wijze een puntje naar zich toe: 1-1. Dat was genoeg om met nog een speelronde te gaan al groepswinnaar te worden.

AZ heeft meer zeges nodig

Met Vitesse gaat het dit seizoen niet zo best in de Gelredome. De zes thuisduels leverden zeven punten op. AZ doet het juist in uitwedstrijden niet naar behoren. De zeven duels buiten Alkmaar leidden tot slechts 6 punten. Bovendien won AZ Alkmaar maar een van de vorige vier wedstrijden in de eredivisie, dus willen de Noord-Hollanders wel meestrijden om Europese tickets, dan zal er een reeks met meer zeges moeten komen.

De vraag is of dat wel van AZ kan worden verwacht na de leegloop in de zomer. De hoop was dat er nieuwe, jonge spelers op zouden staan, maar dat blijft uit. En een oudere speler, verdediger Timo Letschert, is door trainer Pascal Jansen definitief op een zijspoor gezet. De Duitser mag uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Voorspelling Vitesse – AZ

Wedden op Eredivisie? Deze twee voetbalclubs houden elkaar over de laatste drie seizoenen gezien in balans: beide wonnen twee duels en verloren er twee. Het doelsaldo is bij elkaar opgeteld 7-9. In de Gelredome won Vitesse drie van de vorige zes onderlinge duels met AZ en wonnen de gasten tweemaal (saldo 9-9). In twee van die partijen kreeg Vitesse een rode prent en in de vijf laatste clashes kwamen beide ploegen tot scoren. In 7 van de 8 recentste thuisoptredens van Vitesse in de eredivisie vielen er minstens drie goals.

Back To Top