Skip to content

Zaterdag om 21:00 uur speelt Willem II tegen Go Ahead Eagles. Bij de thuisploeg ontbreken Freek Heerkens en Wesley Spieringhs vanwege fysieke klachten. Robbin Ruiter is wellicht ook nog niet klaar voor deze partij, terwijl Niquel Nelom een schorsing uitzit. Aan de kant van Eagles zullen Joris Kramer, Iñigo Córdoba en vermoedelijk ook Turan Tuzlacik niet mee kunnen spelen. Joris Kramer is geschorst.

Willem II – Go Ahead Eagles statistieken

Willem II won vijf van de vorige zes onderlinge ontmoetingen, maar dat is al een verjaard statistiekje. Deze twee clubs zaten de afgelopen jaren in verschillende divisies. Voor wat het waard is: Willem II won drie van de vorige vier thuisduels tegen Go Ahead Eagles, met een totaal doelsaldo van 7-1. En in 11 van de laatste 12 potjes tussen de twee vielen er minder dan 3 goals.

In 60 jaar pas 2 keer gewonnen in Tilburg

Als we toch de geschiedenisboekjes induiken: het blijkt dat Eagles zeer zelden wint in Tilburg. In 60 jaar betaald voetbal lukte dat pas tweemaal. Wel kan Go Ahead bogen op een aardige vorm in uitwedstrijden, want er werd achtereenvolgens niet verloren van RKC, Vitesse en Ajax. Lukt het om vier keer op rij niet te verliezen op vreemde bodem, dan is dat een evenaring van het clubrecord uit 1995. En ja hoor, toen was de vierde club in die rij Willem II.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Voorspellingen Willem II – Go Ahead Eagles

In de Eredivisie heeft Willem II zes speelronden na elkaar niet gewonnen. Dit kalenderjaar, 2021 dus, kregen de Tilburgers al 60 goals om hun oren. Da’s van alle eredivisieclubs het hoogste aantal dit jaar. Ook wordt dit vanwege de coronaregels een wedstrijd zonder publiek in het stadion. Bij de vorige periode dat die regel gold, ging het Willem II niet bepaald voor de wind. De club verloor toen 9 van de 15 thuisoptredens.

Goals voor beide ploegen?

De Brabanders staan na dertien speelronden op plek negen, de gasten uit Deventer hebben een punt minder (17) en staan elfde. Favoriet om in dit duel de drie punten te pakken is Willem II.

Back To Top