Skip to content

Eredivisie nieuws. Hirving Lozano van PSV en Frenkie de Jong van Ajax zijn bij hun clubs sleutelspelers, de mannen met de (vermoedelijk) hoogste transferwaarde. In het geval van De Jong is dat ook wel gebleken, nu hij voor dik 75 miljoen euro naar FC Barcelona gaat. Maar waar gaat de Mexicaan terechtkomen, nu hij in een dip verkeert en zelfs afgelopen weekend vroegtijdig naar de kant werd gehaald?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Lozano niet langer onmisbaar voor PSV

In de eerste helft van vorig seizoen was Lozano onmisbaar voor PSV. Week in week uit wist hij het net feilloos te vinden. Zijn versnelling was adembenemend. Na de winterstop was de rek er al een beetje uit en op het WK was hij, ondanks een goal tegen Duitsland, ook geen enorme blikvanger. Hij sloot het seizoen 2017-2018 af met gemiddeld 0,7 goals per speelronde in de Eredivisie, 0,3 assists, 2,9 sleutelpasses en 1,8 zuivere schoten op goal.

Mark van Bommel stoort zich

En dit seizoen? Doordat diverse jonge gasten als Rosario, Dumfries en Malen doorbraken, en vooral ook doordat goalmachine Luuk de Jong weer op volle toeren draait, is de Mexicaanse international niet langer met afstand de top dog in de pikorde.

Hij staat nog wel op 0,7 goals per 90 minuten, maar wat key passes betreft is er een daling naar 2,6 en de zuivere doelpogingen zijn gezakt naar 1,5 per speelronde. Geen schrikbarende afnames, maar het is vooral ook het gebrek aan meeverdedigen dat trainer Mark van Bommel stoort.

De clubwatcher van VI, Marco Timmer, ziet Hirving Lozano dagelijks bezig op het Eindhovense trainingsveld. “Hij verzaakt een klein beetje in het teamgebeuren, in de teamdiscipline. Het druk zetten, het meeverdedigen en hij is een beetje te veel op zoek naar een doelpunt”, zo analyseert hij. De wisselbeurt moet hem prikkelen om weer de Lozano van vorig jaar te worden.

Frenkie de Jong lange ballen verbeteren

Bij het spel van Ajax horen enorme ladingen korte passes en vaak is Frenkie de Jong de draaischijf in die ballenmachine. Hij strooit duimendik met balletjes over een paar meter. Van zijn voet zal je niet zo snel een boogbal zien komen, of een veeg van het ene strafschopgebied naar het ander. Is dat een goede of slechte zaak? Nu hij na zijn Barca-deal onder een vergrootglas ligt, menen sommigen dat hij ook de lange bal moet leren hanteren.

Hoe denkt hij er zelf over? “Ik geef zeker meer korte passes dan lange passes en moet mijn lange ballen verbeteren en dieper kijken, maar het is onzin dat een bal over 30 meter beter is dan een bal over 5 of 10 meter”, aldus de man uit Arkel.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellen Eredivisie

Zondag speelt de kraker PSV – Feyenoord en reis Ajax af naar Den Haag. Weet Lozano te scoren? Gokken op goal levert je 1.87 x je inleg op. Een treffer van Luuk de Jong noteert 1.75. Check wedden op Eredivisie voor meer quoteringen en info.

Back To Top