Skip to content

Het kat-en-muisspelletje bovenin de Eredivisie houdt aan. PSV morste in de 22e speelronde twee punten door het 2-2 gelijkspel uit tegen Heerenveen, waarna Ajax de dag erna resoluut afrekende met NAC: 5-0. Daardoor is de marge tussen de kemphanen afgenomen van zes tot vier punten. Met nog twaalf speelronden te gaan, plus PSV tegen Feyenoord komend weekend in de Eredivisie, lijkt nu alles weer mogelijk wat betreft de landstitel.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

sc Heerenveen – PSV 2-2

Bij rust stond het 2-0 voor sc Heerenveen, maar trainer Mark van Bommel en zijn mannen keerden zonder paniek terug uit de catacomben. Hoe vaak had PSV dit Eredivisie seizoen immers niet al eerder diep in de tweede helft de gelijkmaker of winnende goal gemaakt? Met deze speelronde meegeteld heeft PSV in de laatste tien minuten van zijn Eredivisieduels een totaal doelsaldo van 17-1.

Niet verrassend bleek sc Heerenveen niet tegen de Brabantse druk bestand. Clean sheets houden is toch al een zware taak voor de Friezen: dat lukte nog maar een keer. PSV kwam na de rust tot zes zuivere doelpogingen, waarvan die van Gastón Pereiro en in de 94 minuut Donyell Malen ook echt doeltreffend waren. Voor Van Bommel een reden om niet al te veel te mopperen over de achterstand, maar om de comeback te prijzen. “Deze ploeg gaat maar door en gaat maar door”, zo zegt de leidsman van de koploper.

Ajax – NAC 5-0

De wedstrijd van Ajax thuis tegen NAC kan je vergelijken met een kolkende zee die tegen een dijk inbeukt. Er is een piepkleine kans dat de dijk het gaat houden, maar als er eenmaal scheuren verschijnen, dan is er geen houden meer aan. Dat eerste scheurtje was de benutte penalty van Dusan Tadic, waarna er na de hervatting nog vier invlogen, waaronder twee eigen goals. Kasper Dolberg scoorde de 2-0 met een kunstig hakje, als bewijs dat hij het toch nog niet helemaal verleerd is.

Het perspectief op de kampioensschaal is wat rooskleuriger geworden. Het doelsaldo is nu gelijk met dat van PSV. Winnende coach Erik ten Hag vatte de middag zo samen: “We wilden een goede wedstrijd spelen, het publiek vermaken en winnen en ik denk dat dat alle drie gelukt is vandaag.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!