Skip to content

Eredivisie nieuws. Het lijkt onontkoombaar dat Luuk de Jong dit seizoen de topscorer wordt van de Eredivisie. Niet eerder wist de spits van PSV die individuele titel op te eisen. De Jong blijft bescheiden en zegt dat het belangrijker is dat de club de landstitel succesvol verdedigt.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PSV zoekt nieuwe sponsor

Overigens is de Brabantse voetbalclub naarstig op zoek naar een nieuwe shirtsponsor. Momenteel prijkt het logo van Energie Direct op de borst van de spelers. Komend seizoen moeten ze zich omdraaien om het beeldmerk te tonen, want de sponsor verkast van de voor- naar de achterkant. Daardoor komt het meest zichtbare plekje van het PSV shirt vrij.

Energie Direct betaalt zes miljoen euro per jaar en de commercieel directeur Frans Janssen erkent dat het lastig wordt om een soortgelijk bedrag uit de markt te halen. Hij wil nog niets melden over de richting waarin de decennia door Philips gesponsorde club het zoekt.

Het logo van een bookmaker?

Dinsdag keurde de Eerste Kamer een wetsvoorstel goed waarin wordt geregeld dat de gokmarkt eindelijk echt opengaat, zodat online casino’s en sportweddenschappen ook door andere partijen behalve staatsbedrijven aangeboden mogen worden. Prijkt er spoedig een logo van een bookmaker op de PSV tenues? Dat komt volgens Janssen nog te vroeg: “Daarvoor zijn de omzetprognoses nog te laag. Wel denken we dat we na het opengaan van de markt voor online-kansspelen met een belangrijke partner uit deze hoek kunnen gaan samenwerken.”

Luuk de Jong topscorer Eredivisie

Wat PSV aantrekkelijker zal maken voor potentiële sponsors is dat goalgetter Luuk de Jong de ballen tegen de touwen blijft schoppen – en vooral ook koppen. Na 21 speelronden heeft hij twintig treffers achter zijn naam. Dusan Tadic is de nummer twee op de lijst met 13 stuks, een flinke achterstand dus. Na drie tweede plaatsen op de topscorerslijst is de eerste plek dus aanstaande. Hij zou dan de negende PSV-spelers ooit zijn die de meeste eredivisiegoals maakt.

En er moet nog een schepje bovenop, zo analyseert hij: “Als je kijkt naar de statistieken, dan zie je dat we niet heel veel schoten tegen krijgen, maar toch veel tegengoals hebt. We creëren ook heel veel, maar scoren misschien net niet genoeg om de wedstrijden te winnen.”​

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellen Eredivisie

Zondag speelt de Eredivisie kraker PSV – Feyenoord. Scoort Luuk de Jong? Gokken op goal levert je 1.75 x je inleg op. Check wedden op Eredivisie voor meer.

Back To Top