Skip to content

Na 30 van de 34 speelronden wordt langzaam duidelijk welke eredivisieclubs op welke plek uit gaan komen. En dus ook welke Nederlandse clubs Europa in mogen.

Voetbal voorspellen?

Eredivisie en verdeling Europese tickets

De uiteindelijke Eredivisie stand van het seizoen bepaalt wie welk ticket pakt. De nummer 1 van de Eredivisie gaat naar de Champions League. Voorrondes zijn niet nodig, de groepsfase wacht. Ajax is momenteel de koploper in de Nederlandse competitie, met 4 punten meer dan PSV. Met nog vier speelronden te gaan is dat een aardige, maar natuurlijk zeker geen beslissende voorsprong.

PSV voorronde Champions League

PSV staat dus tweede, met 7 punten meer dan nummer drie Feyenoord. We mogen aannemen dat de Brabanders sowieso in de top 2 eindigen. Plek twee geeft recht op de Champions League-voorrondes. De derde voorronde om precies te zijn.

Het is niet eenvoudig om van daaruit door te stoten naar de groepsfase, zoals PSV dit seizoen zelf aantoonde. Uiteindelijk zakte PSV via de Europa League door naar de Conference League.

Feyenoord play offs Europa League

PSV won de KNVB Beker en de beloning daarvoor is een plek in de play-offs van de Europa League. Maar als PSV tweede wordt, dan gaat PSV natuurlijk die play-offs niet spelen en zich richten op de derde CL-voorronde.

FC Twente derde voorronde Conference League

Dat ticket voor de play-offs schuift dan door naar de nummer drie, nu Feyenoord. De Rotterdammers hebben drie punten meer dan nummer vier FC Twente. Als alles blijft hoe het nu is, dan mag Twente de derde voorronde van de Conference League spelen. Zie het programma play offs europese tickets voor actuele wedstrijdinformatie.

De verdere verdeling is zo:

  • Nummer 5 AZ: play-offs voor tweede voorronde Conference League
  • Nummer 6 Vitesse: play-offs tweede voorronde Conference League
  • Nummer 7 FC Utrecht: play-offs  tweede voorronde Conference League
  • Nummer 8 FC Groningen: play-offs tweede voorronde Conference League

Wat als Feyenoord de Conference League wint?

Maar ook deze verdeling kan er nog anders uit te komen zien. Als Feyenoord de Conference League wint (in de halve finale speelt de club tegen Marseille), dan plaatsen ze zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League.

Dat heeft dan, afhankelijk van de eindpositie van Feyenoord in de Eredivisie, weer gevolgen voor de verdeling. Maar dat laten we nu maar even buiten beschouwing. Eerst maar eens die ‘andere CL’ winnen!

Back To Top