Skip to content

Zondag 24 april om 14.30 uur speelt Feyenoord tegen FC Utrecht. De Rotterdammers staan na 29 speelronden op plek drie, Utrecht is de nummer zeven.

In de Kuip won de thuisploeg vier van de vorige zes ontmoetingen, met als saldo 9-3. En ook dit keer is Feyenoord dik favoriet voor de winst. Wil je een voorspelling doen dit weekend?

Eredivisie Feyenoord – FC Utrecht

Van de vorige zes onderlinge partijen heeft Feyenoord er drie gewonnen, Utrecht eentje. Als we de goals van die wedstrijden bij elkaar optellen, dan rolt er een totaalscore uit de bus van 9-7. In al die duels maakte Feyenoord minstens een treffer.

In acht van de vorige tien eredivisie wedstrijden van Feyenoord scoorden de Rotterdammers minstens tweemaal. Utrecht heeft juist vijf keer op rij niet gewonnen in de Nederlandse competitie. En al met al heeft Feyenoord nu negen keer op rij niet van Utrecht verloren.

Feyenoord City gaat niet door: geen nieuw stadion

Wat de Kuip betreft: donderdag besloot de club om geen nieuw stadion te bouwen. De ambities rondom Feyenoord City gaan weer de ijskist in. Er zou een nieuw stadion uit de grond worden gestampt met daaromheen allemaal faciliteiten en mogelijkheden om meer evenementen te organiseren dan alleen voetbalwedstrijden en af en toe een muziekconcert. Ook een grondige renovatie van de Kuip blijkt financieel niet haalbaar. Dus de komende jaren wordt er alleen wat bijgeklust om te zorgen dat de huidige Kuip niet uit elkaar valt.

Absenties Feyenoord – Utrecht

Guus Til lijkt deze wedstrijd te moeten missen. Jens Toornstra was ook absent bij de trainingen in de aanloop naar deze 30e speelronde. Jorrit Hendrix en Philippe Sandler verschenen wel.

Bij FC Utrecht dreigde een grote lading fans absent te zijn. De busmaatschappij die supporters naar uitwedstrijden vervoert had genoeg van de vernielingen die werden aangericht. Ook werden de chauffeurs soms erg onvriendelijk behandeld. Maar het is supportersgroepen gelukt om een ander bedrijf in te schakelen, dat daar hopelijk niet enorm veel spijt van krijgt. In totaal zijn voor de bezoekers tegen de 550 kaarten beschikbaar voor de kraker in Rotterdam.

Back To Top