Skip to content

Zaterdag 30 april om 20:00 speelt Heracles in Almelo tegen FC Twente. De thuisploeg staat na 30 van de 34 speelronden op plek twaalf, de bezoekende Tukkers staan vierde. Het lijkt wijs wijs om wat wedden op deze Eredivisie wedstrijd betreft te kijken of er een aantrekkelijke notering is op weinig goals. Verderop daarover meer.

Cijfers Heracles Almelo – FC Twente 2022

De zes vorige duels tussen deze ploegen leverden een keurige verdeling op: tweemaal winst voor beiden en ook twee keer gelijk. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die zes duels is 9-9. Ook in Almelo waren de vorige zes onderlinge clashes in balans. In vijf van die zes wedstrijden maakte FC Twente minstens een goal.

In de laatste zes speelronden presteren de clubs overeenkomstig hun plek op de Eredivisie ranglijst. Twente haalde in die periode zestien punten, het derde hoogste aantal, en Heracles zeven, het elfde hoogste. Zoomen we uit en kijken we naar het hele seizoen, dan zien we bij Heracles Almelo een erg onevenwichtige verdeling tussen punten die thuis en uit worden behaald. De Heraclieten hebben uit maar acht punten gehaald uit 15 optredens, samen met Willem II de slechtste score.

Heracles thuis gaat stukken beter

Maar nu speelt Heracles dus voor eigen publiek en dat ligt de ploeg stukken beter. In Erve Asito werden uit vijftien duels 25 punten geplukt, de zevende beste score van de Eredivisie. Het is aan FC Twente om Heracles thuis te ontregelen. De Tukkers wonnen zes van de vorige zeven competitieduels en kregen in vijf van de vorige zes duels geen doelpunt tegen. Ook vielen er in vijf van de zes laatste speelronden in totaal minder dan drie goals.

Twente heeft verdediging op orde

Dat hangt ermee samen dat Twente de boel achterin wel op orde heeft. Met 33 tegengoals deed FC Twente het bijvoorbeeld tot nu toe beter dan PSV (35) en ook zijn dat er minder dan het aantal verwachte tegengoals (xGA) van 36.

Voorin presteren beide teams minder goed dan de modellen hadden verwacht. Daarom lijkt het wijs om wat het voorspellen van Heracles – Twente betreft te kijken naar de notering op weinig goals.

Back To Top