Skip to content

Die klagende trainers van clubs die vinden dat de voetbalkalender propvol zit hebben wel een beetje gelijk: deze week is er doordeweeks doodleuk een speelronde in de competitie. Vandaag zijn er vijf partijen, waaronder om 18:45 uur Go Ahead Eagles – PSV en om 21:00 uur Feyenoord – Heerenveen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

PSV nu al in achtervolging op Ajax

Bij PSV ligt trainer Roger Schmidt om zijn hardnekkige gewoonte om de belangrijkste spelers te wisselen. Niet omdat ze slecht in de wedstrijd zitten, niet omdat er een tactische omzetting nodig is, niet omdat er een of ander jeugdtalent aan komt stormen dat speeltijd verdient. Nee: de Duitser wil daarmee oververmoeidheid en kans op blessures voorkomen en verkleinen.

Nu zullen we nooit weten hoe PSV tegen Feyenoord afgelopen weekend was geëindigd als Schmidt na rust even zijn geduld had bewaard en niet hoppakee, drie sterkhouders eruit had gewisseld. Maar zo ging het wel, en PSV ging onderuit met 0-4. Toch een aardige dreun en het positieve gevoel van de beginweken van het seizoen slaat nu rap om: Champions League-groepsfase niet gehaald, nu al in de achtervolging op Ajax.

Vandaag tegen Go Ahead Eagles

Tegen de Eagles mogen de Brabanders zichzelf wat moed in spelen. De vorige zeven onderlinge duels tegen de Deventenaren werden gewonnen en de promovendus is het ook amper gewend om tegen dit kaliber opponenten te spelen.

Feyenoord – sc Heerenveen

Tegen PSV konden de Rotterdammers vanuit de reactie en omschakeling spelen: zodra PSV de bal verloor rukte Feyenoord op. Tegen Heerenveen, en in de Kuip, zal Feyenoord de bal opgedrongen krijgen, en zullen ze moeten laten zien dat het opbouwend ook lukt. sc Heerenveen haalde vorig jaar uit zeventien uitduels maar 16 punten, dus dat geeft reden tot optimisme bij het Legioen.

Feyenoord won drie van de vorige zes onderlinge duels, Heerenveen twee, en het totale doelsaldo is close: 11-9. In zes van de vorige zeven thuisduels in de competitie kreeg Feyenoord geen tegengoals. En in de drie vorige thuisduels tegen de Friese mannen scoorden de Zuid-Hollanders zelf minstens drie keer.

Voorspellingen Eredivisie 22 september

De noteringen bij bookmakers voor het wedden op Eredivisie vandaag: winst Go Ahead 10.00, PSV 1.34 en gelijk 5.30. Winst Feyenoord 1.37, Heerenveen 8.00 en gelijkspel 5.60.

Back To Top