Skip to content

Deze week staan op dinsdag, woensdag en donderdag wedstrijden in de tweede kwalificatieronde op het KNVB Beker programma. Het is ook de laatste kwalificatieronde, dus de winnaars stromen door naar het hoofdtoernooi.

26 oktober gaat KNVB Beker ronde 1 van start

KNVB Beker tweede kwalificatieronde

Vorig jaar was het bekertoernooi voor amateurclubs een flop. Vanwege de coronasituatie werd in november 2020 besloten om wedstrijden waarin amateurclubs uitkomen te schrappen. De amateurclubs die toen nog in het toernooi zaten, krijgen in de editie 2021-2022 direct toegang tot de tweede kwalificatieronde.

De KNVB heeft het aantal amateurclubs dat deelneemt aan de bekercompetitie beperkt tot 56. Het betreft alle teams uit de tweede- en derde divisie en vier ploegen die uit het toernooi werden gehaald: Achilles Veen, Capelle, DTS Ede en Sliedrecht.

Die tweede kwalificatieronde telt 25 duels en levert dus ook 25 winnende clubs op. Die 25 worden eind oktober bijeengevoegd met de profclubs. Behalve dan de vijf profclubs die Europees spelen: Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse. Zij stromen in de tweede ronde in, die in december plaatsvindt.

Derby beker vandaag

Op 19 augustus vond de loting plaats voor deze tweede ronde bekerkwalificaties en een van de blikvangers is de derby tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys, beiden uitkomend in de Tweede Divisie, die nu Jacks League heet. En ja, ook op dat niveau, of juist op dat niveau, rollen er harde teksten uit de mond van trainers.

Rijnsburgse Boys verloor bijvoorbeeld dit weekend met 2-1 van HHC Hardenberg. Boys-trainer Henk Wisman vond het maar niks: “Zo slecht heb ik het hier nog niet meegemaakt in de afgelopen jaren”, zei hij. “Wat ik in de rust heb gezegd, kan ik beter niet herhalen.”

Cashen in zestiende finales beker

Voor amateurclubs is het een droom om de zestiende finale van de Beker te bereiken. Vanaf dat moment worden de recettes (de omzet) van duels gedeeld. Spakenburg speelde bijvoorbeeld begin 2020 uit tegen Ajax. De Arena zat vol en dat leverde de amateurclub tonnen op. In de twee seizoenen daarvoor lukte het telkens wee clubs om nog een ronde verder te komen, tot aan de achtste finales dus. Dat waren VVSB en GVVV, en het jaar daarop AFC en Kozakken Boys.

Back To Top