Skip to content

Vandaag wordt de midweekse speelronde in de Eredivisie afgesloten met nog twee potjes. Cambuur ontvangt om 18:45 uur Heracles en om 21:00 uur trappen FC Twente en AZ af in Enschede.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Eredivisie speelronde 6

Eerder in de week deden de topclubs wat van ze wordt verwacht. Ajax verpulverde Fortuna met 0-5 en heeft in zijn laatste drie wedstrijden liefst 19 keer gescoord. PSV won met enige moeite uit van Go Ahead Eagles, waarna Roger Schmidt de Deventenaren doodleuk de sterkste tegenstander van dit seizoen tot nu toe noemde (alsof hij niet onderuit ging tegen Benfica in de CL-voorronde).

Feyenoord blijft bij

Feyenoord schreef drie punten bij na de 3-1 zege op sc Heerenveen. Even leek de bezoekende ploeg zich terug te knokken in de pot, na een fraaie goal van wie anders dan Joey Veerman. Hij lepelde de bal van buiten de zestien vakkundig in de kruising. Maar goudhaantje Guus Til maakte vlak voor tijd zijn tweede van de avond en derde van de Rotterdammers, na voorbereidend werk en een panklaar voorzetje van Aursnes.

Op het Feyenoord programma staat nog in te halen wedstrijd en zou in theorie bij zes gespeeld, op vijftien punten kunnen komen. Ajax heeft na zes duels 16 punten, PSV 15, dus zo aan het begin van deze nieuwe jaargang van de competitie trekken ze zich aan elkaar op.

FC Twente – AZ Alkmaar vandaag

Maar er ontbreekt wel een naam in dit rijtje topclubs: AZ. In vier van de vorige zeven seizoenen eindigden de Alkmaarders in de top drie, dit jaar lijkt het er echt niet in te zitten, en moet het maar zien of het nog zesde kan worden, zoals in 2017 (de slechtste eindpositie in die zeven seizoenen). Het leeggekochte ensemble heeft na vier speelronden drie puntjes, goed voor plek 17.

AZ won vijf van de vorige zes ontmoetingen met de Tukkers en verloor een keer. Totale doelsaldo van die reeks: 4-18. Opmerkelijk: bij de zes vorige clashes in de Grolsch Veste vielen er in vijf duels rode kaarten! AZ heeft in 11 van de laatste 12 confrontaties met Twente minstens twee goals gemaakt.

Wil je wedden op Eredivisie vandaag? Een rode kaart noteert 5.10, Over 1.5 goals AZ doet 1.91.

 

Back To Top