Skip to content

Jan Olde Riekerink is ontslagen als trainer van sc Heerenveen. De Friezen maken een teleurstellend seizoen door en staan momenteel tiende in de Eredivisie, met weinig uitzicht op de plekken die recht geven op Europees voetbal. Drie van de vorige vier speelronden werden verloren. Een opvolger is er ook al: Johnny Jansen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Trainer sc Heerenveen verantwoordelijk

Het rommelt dit seizoen bij sc Heerenveen op alle niveaus: in de bestuurskamer, op het veld en in het gehele umfeld. Sponsoren lopen weg, allerlei groeperingen vechten elkaar de tent uit en onderwijl lijkt niemand in het team zijn defensieve taken serieus te nemen. De Friezen hebben na 29 speelronden welgeteld tweemaal geen tegengoal gekregen. Zelfs nummer laatst NAC Breda slaagde daar nog vaker in (driemaal), terwijl het totale aantal tegengoals hoger is dan De Graafschap. Iets zit goed mis in de balans van het elftal en daar is de trainer toch hoofdverantwoordelijk voor.

Johnny Jansen opvolger Jan Olde Riekerink

Jansen schuift dus door, nadat hij al fungeerde als assistent-trainer. Hij krijgt een zware vuurdoop, want dit weekend wacht de clash met FC Groningen. Onderwijl likt Olde Riekerink zijn wonden en sipt hij over het Eredivisie programma van sc Heerenveen de komende weken: “Wij hebben een ploeg die steeds vanuit het niets kan herrijzen. Ik had 100% het geloof dat wij de komende periode met wedstrijden tegen FC Groningen, Heracles, VVV-Venlo, FC Utrecht en NAC Breda de strijd aan konden gaan, om aan het einde van het seizoen deel te nemen aan de play-offs.”

Dankzij Ajax gaat kampioen direct naar groepsfase Champions League

Dit seizoen werd geen enkele Nederlandse club direct toegelaten tot de groepsfase van de Champions League. PSV en Ajax moesten vanuit de voorronden knokken voor hun plek. Door de zwakke Europese prestaties van Nederlandse clubs in het vorige seizoen dreigde de Eredivisie stevig weg te glijden op de UEFA-ranking. Het gevolg zou zijn dat ook de kampioen van Nederland veroordeeld zou worden tot voorrondes.

Maar door de puike prestaties van Ajax, dat woensdag in de heenwedstrijd van de kwartfinale Champions League gelijk speelde tegen Juventus (1-1), is dat scenario voorkomen. De Nederlandse competitie legt daardoor beslag op plek elf van de coëfficiëntenlijst en verdringt Oostenrijk naar plek twaalf. De beloning is dus een direct ticket voor de landskampioen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Heerenveen – Groningen voorspellen

Zondag ontvangen de Friezen de Grunningers voor de Derby van het Noorden. De bookmakers zien Heerenveen met een quotering van 2.35 als favoriet voor de winst. Inzetten op winst FC Groningen levert je 3.00 x je inleg op bij een goede voorspelling. Check wedden op Eredivisie voor de favorieten voor de titel.

Back To Top