Skip to content

In de Eredivisie stevenen we af op een boeiende eindfase. Na 25 speelronden staan Ajax en AZ bovenaan met evenveel punten, 56, maar hebben de Amsterdammers een iets beter doelsaldo. Feyenoord heeft 50 punten, PSV 49. Willem II verloor van Feyenoord (2-0) en blijft hangen op 44 punten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Uitslagen Eredivisie: Heerenveen – Ajax 1-3

Bij rust stond het in het Abe Lenstra Stadion tussen Heerenveen en Ajax nog 0-0 en keken de toeschouwers gapend om zich heen. Het was niet het spektakelstuk waar ze op hadden gehoopt. Oké, Ajax was nog steeds niet het Ajax van voor de winterstop (of vorig seizoen), maar ditmaal hadden de Amsterdammers hun verdedigende organisatie in elk geval weer op orde. Resultaat: er gebeurde weinig spannends.

Plots was het 0-3

Niet dat het na rust een dolle boel werd, behalve dan in de periode tussen de 56e en 67e minuut. Door twee intikkers van Dusan Tadic en een goal van Quincy Promes was het opeens 0-3, waarna Mitchell van Bergen nog de 1-3 aantekende. En daarna ging de wind weer liggen en speelde de Eredivisie koploper het professioneel uit.

“We hebben moeilijke weken achter de rug, maar we zijn weer op de goede weg. Ik heb een team gezien dat ervoor streed en focus, passie en bereidheid toonde”, zei Ajax-trainer Erik ten Hag bij Fox Sport.

Feyenoord – Willem II 2-0

Over strijd en focus gesproken: die heeft Feyenoord nu al wekenlang in overvloed. Jens Toornstra en Steven Berghuis zorgden binnen 35 minuten voor de comfortabele 2-0 voorsprong (die laatste via een strafschop), daarna bloedde het duel dood. En da’s een compliment voor de Rotterdammers, want ze wisten de Tilburgers zo ver van hun eigen doelgebied weg te houden, dat Willem II tot geen enkele zuivere doelpoging kwam.

En dus krijgt interim-trainer Dick Advocaat wederom de vraag of hij ook na dit seizoen in Rotterdam blijft. Wanneer hakt hij de knoop door? “Eind maart of misschien toch eerder”, zegt hij. Op 22 maart is de Klassieker tegen Ajax.

Uitslagen Eredivisie speelronde 25

FC Utrecht – Sparta 5-1 (1-0)
Feyenoord – Willem II 2-0 (2-0)
Heracles Almelo – RKC 4-2 (2-2)
FC Groningen – PSV 0-1 (0-1)
AZ – ADO Den Haag 4-0 (2-0)
FC Emmen – VVV-Venlo 3-0 (0-0)
Vitesse – FC Twente 1-0 (0-0)
sc Heerenveen – Ajax 1-3 (0-0)
Fortuna Sittard – PEC Zwolle 1-1 (0-0)

Back To Top