Skip to content

Vrijdag 5 maart om 20:00 uur speelt Fortuna Sittard – PEC Zwolle. Beide clubs staan niet op de plek waar ze willen staan: Fortuna is de nummer zestien, PEC de nummer vijftien. Beide hebben 25 punten, maar bij de Limburgers is het doelsaldo iets zwakker.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Fortuna Sittard – PEC Zwolle Eredivisie

Natuurlijk willen de verenigingen zo snel mogelijk die degradatiezone ontvluchten, want als er iets is waar eredivisieclubs niet op zitten te wachten, dan is het mee moeten doen aan de nacompetitie. Fortuna is wat dat betreft vooral thuis goed bezig, want ze pakten uit de vorige zes thuiswedstrijden dertien punten. PEC won maar een van de vorige zes uitwedstrijden in de competitie.

Fortuna – PEC onderling

Tussen 2013 en 2018 hebben deze clubs niet tegen elkaar gespeeld, want ze kwamen in verschillende divisies uit. Maar sindsdien staat de affiche weer op de agenda en beide teams wonnen twee van de vier duels. Eind vorig jaar won Fortuna Sittard in het bekertoernooi met 3-0 toen de Zwollenaren op bezoek kwamen. En ook de vorige thuiswedstrijd op het Eredivisie programma van Fortuna Sittard tegen de Overijsselse club eindigde in 3-0, dat was eind 2018.

Hoe zit het met de ziekenboeg? Dat valt reuze mee, gezien de virussen die door de hele wereld en ook Nederland waren. Bij Fortuna ontbreekt Djibril Dianessy en PEC lijkt het te moeten gaan doen zonder Mustafa Saymak en Jarno Westerman.

Weinig info uit John Stegeman

Maar welke mannen daadwerkelijk op het veld verschijnen, daar moeten we vooral in het geval van PEC naar gissen. PEC Zwolle-trainer John Stegeman wil nog net kwijt dat de formatie 4-3-3 het meest voor de hand ligt, maar: “Ik hoef de trainer van de tegenstander niet altijd wijzer te maken.” Pakt PEC drie punten, dan kan het naar plek dertien stijgen. “Het is één van de finales”, zo gooit Stegeman er een aloud cliché uit.

Fortuna-trainer Sjors Ultee voelt dat zijn spelers een beetje last hebben van de degradatiedruk. “De ene speler wordt heel stil, de ander druk en weer een ander heel zelfverzekerd. Daarom hebben we deze weken veel persoonlijke gesprekken met de spelers.” Ook is de groep uit eten gegaan.

Gras Fortuna Sittard

Ultee verwacht dat de conditie van de grasmat in PEC’s nadeel werkt. “Omdat Zwolle graag wil combineren, zullen ze niet blij zijn met dit veld. Voor beide ploegen helpt het gras niet om het spel beter te maken, maar het zal me niet verbazen als Zwolle er nog meer last van heeft.”


Wedden op Eredivisie | Fortuna Sittard noteert voor de winst 2.38, gelijkspel 3.55 en winst PEC Zwolle 2.75. Als de mat er inderdaad slecht bijligt, dan gaan we voor onder drie goals op 2.25.

Back To Top