Skip to content

AZ staat gedeeld eerste in de Eredivisie, al is de Alkmaarse club wat doelsaldo betreft de nummer twee in de Eredivisie stand. Hoe dan ook: het is weer een puik seizoen van de Noord-Hollanders, die de hoop en ambitie hebben dat ze ook de komende jaren in de top drie gaan eindigen (of beter).

Arne Slot blijft trainer AZ

Stabiliteit en continuïteit dus, dat is waar AZ-trainer Arne Slot ook naar streeft. En om de daad bij die woorden te voegen heeft hij aangegeven dat hij ook komend seizoen voor de groep staat. Hij heeft een contract tot medio 2021 en belooft dat (mits hij niet wordt ontslagen) uit te dienen.

“Ik hoop dat er niemand weggaat. Het halen van de Champions League zou van toegevoegde waarde zijn om spelers te kunnen behouden”, zei hij in Studio Voetbal. “We richten ons op dit seizoen. Ik zou het slechte voorbeeld geven aan de spelers als ik met het binnenhalen van een ander baantje bezig zou zijn.”

Programma Eredivisie 2019 – 2020

AZ kandidaat kampioen Eredivisie

Oussama Idrissi pept zijn collega’s bij AZ Alkmaar verder op. “De zege op Ajax heeft ons getriggerd, heeft precies op het juiste moment weer iets in gang gezet”, legt de buitenspeler uit. “We schreeuwen niet van de daken dat we wel even kampioen zullen gaan worden, maar we zijn wel kandidaat. Weet je dat ik nog nooit kampioen ben geweest in m’n leven? Nee, ook niet bij DOSKO en FC Bergen, mijn amateurclubs uit Bergen op Zoom.”

Ajax wisselt erop los

Terwijl AZ op een vast groepje spelers leunt, wat natuurlijk ook de nodige risico’s met zich meebrengt, zet Ajax-trainer Erik ten Hag telkens weer nieuwe namen in de wei. De nieuwste debutant is de 18-jarige Jurriën Timber, die tegen Heerenveen (1-3 winst) in het hart van de verdediging werd gezet.

Het komt de automatismen bij Ajax niet ten goede, al die wisselingen. Willem van Hanegem is dan ook nog lang niet overtuigd dat bij de Amsterdammers de punten weer soepeltjes binnen zullen rollen. “Ik vond het zaterdagavond tegen Heerenveen nog steeds helemaal niets, eerlijk gezegd. Ja, na rust een korte opleving met drie doelpunten. Maar Heerenveen had er voor de rust zeker twee moeten maken”, zo schrijft hij in zijn AD-column.

Back To Top