Skip to content

Zondag om 14:30 uur treffen twee herintredende ploegen elkaar in de Eredivisie: FC Twente – RKC Waalwijk. De Tukkers zijn de winnaars van de eerste divisie van vorig seizoen, RKC stroomde in via de nacompetitie.

FC Twente in fases naar subtop Eredivisie

Programma Eredivisie 2019 – 2020

In alle voorbeschouwingen wordt gememoreerd dat Twente qua potentie, budget, fanschare en historie alle kansen heeft om weer snel aan te sluiten bij de subtop. Het is immers nog geen tien jaar geleden dat FC Twente de landstitel pakte. Maar laten we het Twente gunnen om die reis stapje voor stapje af te leggen. De huidige selectie heeft een bescheiden marktwaarde en de enige huidige international is Giorgi Aburjania (Georgië).

Wie krijgt speeltijd van Spaanse trainer?

Voor deze wedstrijd is Wout Brama absent vanwege een blessure en hij heeft in de behandelkamer wellicht Jose Matos naast zich liggen. Er staat een Spaanse trainer voor de groep, Gonzalo García, en het is dan ook geen toeval dat drie Spaanse spelers al speeltijd kregen in de eerste twee speelronden. Aanvaller Aitor Cantalapiedra pikte al een goaltje mee, al zijn de fans nog wat enthousiaster over de Japanner Keito Nakamura, die nu op twee treffers staat.

Grim haalt beste uit RKC Waalwijk

Voor RKC Waalwijk gaat het een zwaar jaar worden. De mannen van Fred Grim, ooit interim-bondscoach van Oranje, gingen tweemaal met 1-3 onderuit. Hoe pril het Eredivisie seizoen ook is, de onderliggende statistieken van de Brabanders zien er niet heel beroerd uit. Dat RKC sowieso op het hoogste niveau terecht is gekomen had een jaar geleden niemand gedacht.

Laat het maar aan de realistische Grim over om het maximale uit deze groep te persen, al zou dat tegen simpelweg weleens te weinig kunnen zijn. Binnen de Twente-selectie is er bijna duizend wedstrijden aan Eredivisie-ervaring, bij RKC de helft minder.

FC Twente – RKC Waalwijk voorspellingen

Vorig seizoen kwam dit tweetal elkaar driemaal tegen. Twente won thuis met 3-1 en RKC won thuis met 4-1, terwijl de club uit Enschede tussendoor met 2-0 won in het bekertoernooi. FC Twente heeft van zijn 15 vorige thuiswedstrijden tegen RKC (in alle competities) er maar eentje verloren.

Wedden op Eredivisie: FC Twente noteert 1.45 voor de winst, gelijkspel 4.50 en RKC 6.50. We verwachten dat Twente met minstens twee goals verschil wint, de -1,5 goal handicap heeft een quotering van 2.30.

Back To Top