Skip to content

Eredivisie Feyenoord – FC Utrecht, zondag 16:45 uur. De thuisploeg heeft na twee speelronden nog geen enkele zege geboekt, de gasten uit de Domstad hebben de maximale zes punten binnen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Feyenoord worstelt nog

Zal Jaap Stam het naar zin zin hebben met zijn nieuwe job? De trainer van Feyenoord heeft niet echt een wereldselectie tot zijn beschikking en is nog aan het uitzoeken met welke elf hij het best kan starten. Tekenend is dat in de vorige twee speelronden slechts vijf man alle 180 minuten meespeelden.

Een opsteker is dat doordeweeks de laatste voorronde van de Europa League werd bereikt. Ondertussen worden er nog wat uitgaande transfers verwacht. Verdediger Jan-Arie van der Heijden mag nu toch weer wel weg en aanvaller Dylan Vente zal aanvoelen dat hij niet op zoveel kansen meer hoeft te rekenen.

Focus FC Utrecht volledig op Eredivisie

FC Utrecht zijn we in het voorrondegeweld van de Europa League al eerder kwijtgeraakt. Het voordeel, zo haasten beleidsmakers en trainers zich dan om te zeggen, is dat de focus volledig op de Eredivisie kan. De grote ster tot nu toe is Gyrano Kerk, die al op een goal en twee assists staat.

Aanvaller Nick Venema lijkt ook meer speeltijd te krijgen dan vorig jaar, toen interimtrainer Dick Advocaat hem nog te onervaren vond. In de twee matches tot nu toe van Utrecht vielen er in totaal tien goals, dus ook voor neutrale volgers lijkt FC Utrecht dit Eredivisie seizoen een club om in de gaten te blijven houden.

Thuis in de Kuip is Feyenoord favoriet

Feyenoord heeft vier van de vorige zes onderlinge duels gewonnen en verloor er eentje. Het totale doelsaldo van die zes partijen is 10-5. In de Kuip waren de Rotterdammers nog succesvoller met zes zeges op rij tegen FC Utrecht en een saldo van 12-4. In acht van de negen vorige thuisduels in de competitie (dus inclusief eind vorig seizoen) maakte Feyenoord minstens twee treffers.

Dat deze match voor het eigen publiek wordt gespeeld kan de redding zijn voor Feyenoord, want Utrecht oogt momenteel als een gebalanceerder team met meer scorend vermogen.

Feyenoord – FC Utrecht voorspellen

Wedden op de Eredivisie wedstrijd: Feyenoord staat voor de winst op 1.87, gelijkspel op 3.80 en FC Utrecht noteert 3.75. We tippen dat Feyenoord wint en dat beide teams scoren met een quotering van 3.20.

Back To Top