Skip to content

KNVB Beker voetbal | Woensdagavond zijn er acht wedstrijden in de tweede bekerronde. FC Twente – Feyenoord  en AZ – Heracles beginnen om 18:00 uur, PSV – Fortuna speelt om 21:00 uur en beker Ajax – Barendrecht start op hetzelfde tijdstip.

Twente – Feyenoord beker

Feyenoord heeft de afgelopen seizoenen niet verloren van FC Twente. Van de afgelopen zes onderlinge duels wonnen de Rotterdammers er twee en viermaal werd het gelijk. Het doelsaldo van die zes ontmoetingen is 5-11.

Focus op beker

Zondag staat de Eredivisie Klassieker Feyenoord – Ajax op het programma en natuurlijk kreeg Arne Slot de vraag of dat duel impact heeft op de keuzes en instelling bij deze bekerpot. “Als we thuis hadden gespeeld tegen een amateurclub, dan zou die wedstrijd van zondag misschien al door ons hoofd zijn gegaan”, zegt Slot. In die zin is hij dus tevreden dat er een zwaardere tegenstander tegenover de ploeg staat.

Beker PSV – Fortuna

Dit kalenderjaar hebben PSV en Fortuna Sittard al tweemaal tegenover elkaar gestaan. Beide keren speelden de Limburgers thuis en won PSV: eerst met 1-3, daarna met 1-4. PSV heeft zelfs de vorige zes duels allemaal gewonnen van Fortuna, met een totaal doelsaldo van 21-3. Kijken we alleen naar de vorige zes potjes in Eindhoven tegen Fortuna, dan zien we vijf PSV-zeges en een gelijkspel (18-2).

KNVB Beker Ajax – Barendrecht

De landskampioen tegen een amateurploeg, dat roept verwachtingen op van veel goals. Dit zijn heerlijke wedstrijden voor regionale media, die dan altijd benadrukken dat het amateurteam bestaat uit bakkers, loodgieters en magazijnmedewerkers.

De Zuid-Hollandse derde divisionist BVV Barendrecht traint normaal nabij de Rotterdamse Kuip. “We hebben veel jongens die voor Feyenoord zijn in de selectie, dat is logisch in de buurt van Rotterdam”, zegt verdediger Stanley Husen. “Maar ook die voor Ajax zijn. Wij vinden dit vooral geweldig.”

KNVB BEKER PROGRAMMA 2021 – 2022

Bekervoetbal vandaag

woensdag 15 december 2021
18.00 uur: Harkemase Boys – RKC Waalwijk
18.00 uur: FC Twente – Feyenoord
18.00 uur: AZ – Heracles Almelo
18.00 uur: Vitesse – Sparta Rotterdam
20.00 uur: Excelsior – FC Groningen
21.00 uur: Go Ahead Eagles – Roda JC
21.00 uur: PSV – Fortuna Sittard
21.00 uur: Ajax – Barendrecht

Back To Top