Skip to content

Dinsdagavond worden er zes bekerduels gespeeld. Het is een bonte mix van profclubs en amateurclubs die in actie komen, in alle denkbare combinaties. De aftrap is om 18:00 uur: ADO Den Haag tegen VV Gemert. De laatste wedstrijd is NAC tegen FC Utrecht om 21:00 uur.

Bekeruitslagen voorspellen en/of andere weddenschappen plaatsen kan bij Bet365.

KNVB Beker PEC Zwolle – MVV Maastricht

Dinsdag zijn er twee duels tussen profclubs en een daarvan is PEC tegen MVV. Het leuke van het bekertoernooi is dat er daardoor clubs aan elkaar worden gekoppeld die in hele andere competities spelen en elkaar misschien zelden of alleen lang geleden tegenkwamen.

PEC en MVV Maastricht hebben bijvoorbeeld sinds februari 2012 niet meer tegen elkaar gespeeld. Daarna scheidden de wegen: PEC ging naar de Eredivisie, de Limburgers bleven sukkelen in de eerste divisie. In die laatste paar jaren van de Zwollenaren in de eerste divisie waren ze al sterker dan MVV. PEC won vier van de laatste zes onderlinge duels, tweemaal was het gelijk.

Minder somberheid bij MVV

MVV staat na 19 speelronden twaalfde in de Keuken Kampioen Divisie en haalde vijf punten uit de vorige zes duels. Allemaal niet zo florissant dus, maar vergeleken met PEC Zwolle zal er bij MVV heel wat minder stress en somberheid heersen. PEC staat onderaan de Eredivisie en haalde maar twee puntjes uit de laatste zes speelrondes.

NAC Breda – FC Utrecht beker

NAC en FC Utrecht speelden tot en met 2019 regelmatig tegen elkaar. Beide ploegen wonnen twee van de vorige zes confrontaties (doelsaldo 11-13). NAC staat negende in de Keuken Kampioen Divisie, Utrecht zesde in de eredivisie. Wel gaat het de laatste weken stroever bij Utrecht, dat uit zes duels vijf punten pakte (met een neutraal doelsaldo). Toch zullen de Domstedelingen voelen dat ze een serieuze kandidaat zijn in het bekertoernooi. Vaak is een van de twee finalisten een subtopper.

Bekervoetbal vandaag

Het KNVB Beker programma van deze tweede ronde bekervoetbal is aangepast. Omdat er vanwege het coronabeleid geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden, heeft men zich ingespannen om zoveel mogelijk uit te zenden.

18.00 uur: ADO Den Haag – Gemert
18.00 uur: PEC Zwolle – MVV
20.00 uur: FC Emmen – Excelsior Maassluis
21.00 uur: Telstar – Spakenburg
21.00 uur: NAC – FC Utrecht

Vandaag live voetbal kijken doe je bij ESPN.

Back To Top