Skip to content

Voor ons voetbalvolgers is het frustrerend dat veel zogeheten transfernieuws totaal uit de
duim is gezogen. Ja, natuurlijk hebben clubs als FC Barcelona en Paris Saint-Germain
interesse in een klassespeler als Frenkie de Jong, maar hoe concreet is dat? Ligt er al een
officieel bod op tafel? Daarom is het fijn en verhelderend dat Barca nu eindelijk in elk
geval bevestigt dat de Catalaanse club op de handtekening van de Ajacied jaagt.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

FC Barcelona jaagt op Frenkie de Jong

Het is niet de minste beleidsmaker binnen Barcelona die nu eindelijk klip en klaar erkent dat de megaclub een ontmoeting had met het team rond de 21-jarige defensieve middenvelder van Ajax. Technisch directeur Éric Abidal is weliswaar niet heel loslippig, en hij deed zijn uitspraken bij de presentatie van een andere speler: Kevin-Prince Boateng, die op huurbasis overkomt van Sassuolo. Maar het is in elk geval iets.

Transfer besprekingen

Onlangs streken Abidal, voorzitter Josep Maria Bartomeu en De Jongs zaakwaarnemer Ali Dursun neer in Amsterdam om wat zaken te bespreken. Abidal is er niet happig op om daar details over mede te delen, maar hij beseft ook dat ontkennen geen zin heeft. “Dat soort reizen horen bij het werk dat we doen. Het is geen geheim, maar verder ga ik er niks over zeggen.”

De komende maanden zal de knoop door gehakt moeten worden, want het lijkt onrealistisch dat De Jong ook na dit seizoen in de Eredivisie actief blijft.

Wordt Dirk Kuijt trainer Feyenoord?

Ook boeiend is of Giovanni van Bronckhorst na de zomer weer voor de spelersgroep van Feyenoord verschijnt. Hier en daar wordt geopperd om clublegende Dirk Kuijt tot trainer te benoemen en hem vervolgens te flankeren door een ervaren veldtrainer. Die laatste verzorgt dan de dagelijkse oefeningen en Kuijt fungeert als motivator en uithangbord.

Kuijt vindt speculaties ongepast

Kuijt, die zich in zijn biografie uit 2018 niet zo vleiend uitliet over Van Bronckhorst, heeft zich inmiddels ingeschreven voor de hoogste trainersopleiding van de KNVB. Hij wil zich eerst richten op het halen van de juiste papieren en vindt de speculaties daarom ongepast. “Na dit seizoen staat ook het volgende jaar weer in het teken van de cursus en ik beslis ook pas later welke kant in het voetbal ik definitief opga”, zo de trainer van Feyenoord onder 19 jaar.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Feyenoord – Ajax voorspellingen

Wedden op Eredivisie Klassieker? Ajax is dik favoriet met een notering van 1.72. Winst Feyenoord levert je 4.25 x je inleg op bij een goede voorspelling en gelijkspel noteert 4.60. Gokken dat beide teams gaan scoren noteert 1.46.

Back To Top