Skip to content

Gaat Fran Sol, aanvaller bij Willem II, nou wel of niet naar Dinamo Kiev? Dinsdagmorgen kwamen er allerlei berichten langs. De ene keer leek het of de Spanjaard al ingecheckt en wel was voor een enkeltje Oekraïne, daarna leek het weer of hij gewoon in Tilburg zou blijven.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Transfer Fran Sol Dinamo Kiev

Het Brabants Dagblad meldde maandagavond bijvoorbeeld dat Willem II geen trek had om het bod van 3,25 miljoen Euro van Kiev te accepteren. En dat Sol dus gewoon op het trainingsveld van Willem II zou verschijnen. Treurig voor Sol, die graag hogerop wil en al individueel een akkoord had gesloten met de Oekraïnse topper.

Niet dat Sol Willem II of de Eredivisie te min vindt, maar het is een feit dat Dinamo Kiev veel hogere salarissen op tafel kan leggen dan een ploeg uit het rechterrijtje van de Nederlandse competitie. “Het was een geweldige deal voor mij en mijn familie om onze toekomst veilig te stellen”, zo zegt hij eerlijk. “Ik hou van Willem II maar deze aanbieding is te mooi om te laten schieten. Ik voel me zeer droevig.”

Fran Sol toch weg bij Willem II

Het verdriet zal later die dinsdag zijn verdwenen. Alweer het Brabants Dagblad had de primeur dat de club een nieuw bod wel had aanvaard. Op dat moment hadden beide betrokken clubs nog niets bevestigd. Wel wist de krant te melden dat het salaris van Sol driemaal hoger zal liggen dan in Tilburg.

Sol is in de afgelopen jaren van grote waarde geweest voor de Eredivisieploeg met 79 duels en 39 goals. Kiev staat tweede in de nationale competitie en doet nog mee in de Europa League. De 26-jarige speler is volgens Transfermarkt zes miljoen euro waard. Hij is een product van de jeugdopleiding van Real Madrid.

Blessure Nico Tagliafico

Oefenwedstrijden zullen best hun nut hebben, financieel en sportief, maar als er tijdens die matches spelers geblesseerd uitvallen krab je je als fan toch achter de oren. Waarom sowieso het risico op blessures nemen in een potje dat nergens om gaat. Zo kwam Nico Tagliafico in de oefenpartij van Ajax tegen Sao Paulo met zijn hoofd tegen dat van een ander terecht. Hij mist misschien de eerste competitiewedstrijd van Ajax in 2019, tegen sc Heerenveen.

Max Wöber is verkocht en Daley Blind is ook niet topfit, dus er is een kansje dat aanwinst Lisandro Magallán snel speeltijd krijgt.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Willem II – NAC Breda voorspellen

Wedden op Eredivisie? Zondag speelt de derby Willem II – NAC Breda. De Tilburgers zijn dik favoriet om de wedstrijd te winnen. Gokken op winst Willem II levert je 1.95 x je inleg op bij een goede voorspelling. Een zege van NAC noteert 4.20.

Back To Top