Skip to content

Zaterdag om 19:45 uur herstarten PEC Zwolle en Feyenoord de Eredivisie tegen elkaar. Feyenoord staat op plek drie en zal zich in de tweede seizoenshelft alleen kunnen richten op het handhaven daarvan (plus de beker), PEC is zestiende en wil zich zo snel mogelijk uit die gevreesde degradatiezone vechten.

Feyenoord met andere zaken bezig

Feyenoord heeft tien punten minder dan Ajax en twaalf minder dan PSV, terwijl nummer vier FC Utrecht op acht punten is gezet. De Rotterdammers verkeren dus in hun eigen, afgesloten bubbeltje en kunnen lekker gaan navelstaren, bijvoorbeeld met discussies over de renovatie van De Kuip en het contract van trainer Gio van Bronckhorst.

Die issues zullen de komende maanden door Feyenoord uit de weg geruimd moeten worden, dan kan beleid worden gemaakt om de komende seizoenen de kloof richting die andere twee te verkleinen.

Nieuwelingen bij PEC

Bij PEC Zwolle waren er fraaie beleidsplannen zat om structureel tot de Eredivisie subtop te gaan behoren – wie naast de grote drie wil dat nou niet? Maar het kalenderjaar 2018 verliep dramatisch, er werd een trainer de laan uit gestuurd en in de winterstop werden er in allerijl drie nieuwe krachten naar Zwolle gehaald: Pelle Clement, Lennart Thy en Yuta Nakayama. Clement komt op aanraden van de nieuwe trainer: Jaap Stam, een jaar of twintig geleden een der beste verdedigers ter wereld.

Blessures bij beide ploegen

Rondom beide ploegen hangt dus een geur van mislukking, stilstand en onvrede. Bovendien zijn er bij PEC Zwolle vier man onbeschikbaar. Gianluca Scamacca, Denis Genreau en Gustavo Hamer hebben blessures, Diederik de Boer is geschorst. Ook Van Bronckhorst zal een beetje moeten schuiven en puzzelen, met name in de laatste linie, want Ridgeciano Haps, Eric Botteghin en Jeremiah St. Juste zijn vermoedelijk niet van de partij. Bij Bart Nieuwkoop is dat zeker zo, want hij zit een straf uit vanwege rood.

Voorspellingen PEC Zwolle – Feyenoord

Feyenoord won de helft van de laatste zes ontmoetingen met PEC, dat in die periode eenmaal won (doelsaldo 8-13). Thuis presteerde PEC de afgelopen jaren wel sterk tegen de Rotterdammers: vier zeges versus een nederlaag en een totaal saldo van 16-10. In al die zes thuiswedstrijden maakte PEC minstens twee treffers.

Feyenoord is bij de bookmakers favoriet op 1.56, gokken op gelijkspel levert je 4.25 x je inleg op bij een goede voorspelling en winst PEC Zwolle 5.30. PEC won maar een van zijn elf vorige thuiswedstrijden in de Eredivisie.

Back To Top