Skip to content

Komt er spoedig weer een ontslagrondje in de Nederlandse Eredivisie? Mitchell van der Gaag van NAC en Leonid Slutsky van Vitesse presteren volgens velen niet naar behoren en zitten daardoor op de wip.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Vitesse trainer Slutsky – onzekerheid

Maandag vond er bij Vitesse een soort crisisberaad plaats. Volgens de aimabele Slutsky was het geen ongewone bijeenkomst. “Ik praat elke dag met onze eigenaar, Valery Oyf, over de situatie. Over het team, onze voorbereiding op de wedstrijden en nog veel meer”, zo verklaart hij op gemoedelijke toon.

Al voelt de voormalige bondscoach van Rusland ook wel aan dat ook Oyf ineens kan besluiten hem op straat te zetten. “Coach zijn is specifiek en onvoorspelbaar werk. Vandaag heb je werk, morgen heb je geen werk”, zo heeft hij geleerd.

Alleen maar domme pech?

De Arnhemse club haalde uit de vorige drie speelronden maar een punt en staat nu zeven punten achter op de nummer vier, AZ. Slutsky stipt een van de oorzaken van het verval aan: “We hebben ook pech gehad met goals in de slotfase. Dat is pijnlijk en we maken fouten.” Maar is het werkelijk alleen domme pech dat Vitesse van al zijn eredivisie wedstrijden dit seizoen een doelsaldo heeft van 1-6 in het laatste kwartier? Natuurlijk niet, want dat het ook anders kan toont bijvoorbeeld de 16-1 van PSV in het laatste kwartier aan.

Ajax – NAC Breda cruciale wedstrijd

Ook Mitchell van der Gaag zit onrustig op zijn trainersstoeltje. NAC is na de winterstop naar de laatste plek van de eredivisie gezakt en komende zondag is uit tegen Ajax de kans klein dat het puntentotaal wordt opgeschroefd. In het tv-programma Veronica Inside wist Johan Derksen te melden dat Van der Gaag na een nederlaag in Amsterdam zijn biezen kan pakken. Daarna staan trouwens voor NAC Breda wedstrijden op het programma tegen Vitesse en PSV.

Actie Mitchell van der Gaag

Regionale krant BN De Stem ziet dan ook weinig lichtpuntjes en bestempelt dit als “de slechtste selectie sinds de donkere jaren tachtig”. De krant wil dat de trainer falende en ongemotiveerd ogende spelers aan de kant schuift. “Wanneer laat de trainer zijn tanden een keer zien?”, zo vraagt BN zich af, daarmee vooral doelend op het koppel Menno Koch en Karol Mets.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie deze week? Vitesse speelt dit weekend thuis tegen Willem II en staat voor winst op 1.57. Denk je dat Slutsky nog dieper in de penarie komt? Gokken op gelijkspel of winst van de Tilburgers levert je 2.43 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top