Skip to content

John Stegeman is de nieuwe trainer van PEC Zwolle. Stegeman staat vanaf komende zomer voor de groep bij PEC Zwolle, wat hij het afgelopen seizoen deed bij Go Ahead Eagles. Zo in een simpel zinnetje opgeschreven lijkt het een neutrale, onopmerkelijk nieuwsfeitje. Maar dat is het voor fans van beide Overijsselse clubs niet. Zij spreken van verraad. De stammenstrijd barst los.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

John Stegeman van Go Ahead Eagles naar PEC Zwolle

Stegeman komt uit Epe, een gemeente precies tussen Deventer (Go Ahead) en Zwolle in. Het ligt ietsjes dichterbij Deventer, wat fans van de Eagles wellicht de overtuiging geeft dat zij zich nog meer bekocht mogen voelen. Onder zijn leiding vond Go Ahead Eagles bijna de weg naar de Eredivisie. Het ging in de slotseconden van de nacompetitie mis. Zwolle, die door het vertrek van Jaap Stam naar Feyenoord nog op zoek was naar een oefenmeester, was kennelijk onder de indruk van het werk van Stegeman en besloot de contractueel vastgelegde transfersom op de Deventer tafel te leggen.

Regionale sentimenten

De Eagles konden dus niet weigeren. PEC was zich wel degelijk bewust van de regionale sentimenten die zo’n overstap teweeg zou brengen, en opteerde in eerste instantie voor een andere trainer: Maurice Steijn. Het lukte echter niet om met de trainer van VVV-Venlo tot een overeenstemming te komen. Daarna werd uitgeweken naar Stegeman. Pikant is dat de deal binnen 24 uur na de uitschakeling van Go Ahead in de nacompetitie naar buiten kwam. Fans vragen zich dus af: zat Stegeman wel volledig gefocust in de dug-out?

Droom Stegeman begint met valse start

“Ik heb er heel lang over nagedacht en ben zeker niet over één nacht ijs gegaan”, zo verklaart Stegeman, daarmee de opinie voedend dat hij met zijn hoofd ergens anders zat, terwijl voor Go Ahead Eagles de belangrijkste wedstrijden in jaren op de agenda stonden. “Ik ben ook niet achterlijk, ik snap alle sentimenten”, zo legt hij uit. “Ik heb ook een droom te verwezenlijken. En die droom is om zo hoog mogelijk te komen als trainer.”

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Pek en veren

Waarschijnlijk heeft hij zijn account op Twitter nog niet geopend. Want dan voelt hij zich gelijk niet meer welkom in Deventer. Termen als ‘verraad’, ‘krokodillentranen’ en ‘doodsteek’ zijn niet van de lucht. Een leuke is dat hij uit Deventer moet verdwijnen met ‘PEC en veren’.

Back To Top