Skip to content

Het getouwtrek rond Matthijs de Ligt is al enige tijd aan de gang en dat vindt zijn werkgever Ajax helemaal niet zo erg. De clubleiding heeft zich er al mee verzoend dat de verdediger en tevens captain deze zomer een transfer zal maken. Dat er nog geen deal is gesloten terwijl er ondertussen steeds meer gegadigden op de deur kloppen zal de uiteindelijke prijs alleen maar opdrijven.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

De Ligt ziet transfer opties als uitdaging

De speler in kwestie zegt het niet heel expliciet, maar laat duidelijk genoeg weten dat zijn nabije toekomst inderdaad niet bij Ajax in Amsterdam ligt. “Het is best spannend wat er de komende tijd gaat komen, maar ik kijk er ook wel naar uit. Ik zie het als een uitdaging”, zo zegt hij, waarna hij enigszins overbodig verklaart de ‘beste optie’ uit te zullen kiezen.

Oersterke Matthijs de Ligt kan nog jaren mee

De Ligt bezit alle kwaliteiten die van een moderne centrale verdediger worden verlangd. En dat terwijl hij pas negentien jaar is, dus nog makkelijk een jaar of dertien mee kan. Hij is een formidabele kopper, niet alleen in het eigen strafschopgebied, maar op belangrijke momenten ook nog eens in het vijandelijke – zoals zijn goals in de Champions League en Nations League (namens Oranje) aantonen. Springt hij met zijn geblokte en oersterke lijf de lucht in, probeer hem dan maar eens van de bal te houden.

FC Barcelona maakt grootste kans

Ook kan je hem gerust in de voeten aanspelen. De Ligt is kalm aan de bal, behoudt het overzicht en voelt automatisch aan waar de bal heen moet en hoe hij hem daar krijgt. Over de afgelopen twee seizoenen berekend heeft hij het hoogste geslaagde passes in de Eredivisie. Geen wonder dat FC Barcelona de topkandidaat lijkt om De Ligt binnen te hengelen, zeker nu er geruchten zijn dat Samuel Umtiti de Catalaanse club zal verlaten. Ook zal Barca het voordeel ervan inzien als Frenkie de Jong en De Ligt in elkaars nabijheid blijven. Bookmakers schatten de kans in op 50% dat Barcelona zijn volgende stop is.

Of toch de Premier League?

De bookies wijzen Manchester United aan als op een na grootste kanshebber op de diensten van De Ligt, maar dat komt onwaarschijnlijk op ons over. Op het veld is Man U al een paar jaar geen grootmacht meer en na de zomer komen ze niet in de Champions League uit. Als hij dan toch naar de Premier League gaat, dan is Man City een reëlere kandidaat, al is speeltijd krijgen daar gezien de stampvolle selectie nog lastiger. Real Madrid dan? Eerst afwachten of Sergio Ramos daar blijft.​

Back To Top