Skip to content

De Eredivisie ligt stil en de komende tijd moeten voetbalfans het doen met onder meer de Nations League, het WK voor vrouwen en voorronden voor Europese clubtoernooien. Maar natuurlijk is er wel nieuws over de hoogste Nederlandse competitie.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Just Spee nieuwe voorzitter KNVB

Te beginnen met de bond die het prof- en amateurvoetbal in goede banen tracht te leiden: de KNVB. De bond heeft een nieuwe voorzitter gekozen. Michael van Praag maakt het jaar nog af, daarna is het de beurt aan Just Spee. Verrassend is die keuze niet, want de KNVB zelf had hem aangedragen als kandidaat. Alleen Telstar-voorzitter Pieter de Waard had de moed om hem uit te dagen, vergaarde genoeg handtekeningen en ging daardoor ook maandagavond in de hoge hoed. Spee won afgetekend met 46 tegen 12 stemmen. Hij was al onder meer vijf jaar betrokken bij de tak Eredivisie Media & Marketing.

ADO neemt afscheid van spelers

Het lijkt een luizenleventje, profvoetballer zijn. Oké, je moet af en toe hard trainen, maar na een paar jaar staan de miljoenen op je rekening geparkeerd. Althans, dat is het clichébeeld. Maar ook voor menig Eredivisiespeler loopt de loopbaan toch iets anders af. Dat dreigt onder meer te gebeuren bij de spelers van ADO Den Haag wiens contract afloopt en niet wordt verlengd. Zij moeten nu maar elders onderdak zien te vinden, zonder al te veel in te leveren qua inkomsten.

Wie gaat en wie blijft bij ADO Den Haag?

Het worden onzekere tijden voor Trevor David, Chovanie Amatkarijo, Samuel Chromek en Timon Fikkert. Geen klinkende namen, want ze kwamen dit seizoen in de Eredivisie geen seconde uit voor ADO. Dat ligt anders met Melvyn Lorenzen, die toch 22 keer in de competitie uitkwam en twee goals maakte. De club lijkt te beseffen dat het niet iedereen naar huis kan sturen en onderhandelt momenteel met Mike Havekotte, Erik Falkenburg, John Goossens en Sheraldo Becker om wel langer in de Hofstad te blijven.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

PSV verhuurt Romero

PSV heeft veel lol gehad van diverse Zuid-Amerikaanse en Midden-Amerikaanse krachten, maar Maxi Romero hoort vooralsnog niet bij het rijtje Ronaldo, Romario, Farfan, Lozano etcetera. Begin 2018 telde PSV 10 miljoen neer voor de Argentijnse aanvaller en tussen de blessures door wist hij niet te imponeren. Een seizoen uitlenen is een serieuze optie. Erick Gutiérrez gaat wel een kans krijgen, zo zegt technisch manager John de Jong.

Back To Top