Skip to content

Morgen, zaterdag 30 juli om 20.00 uur, wordt het nieuwe seizoen afgetrapt met de pot tussen Ajax en PSV. Ze strijden om de Johan Cruijff Schaal, ook wel Supercup genoemd. Oftewel het traditionele duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Volgende week wordt de eerste officiële van het speelschema Eredivisie gespeeld.

Een last voor PSV is dat ze drie dagen na deze pot een afspraak hebben in de voorronde van de Champions League, tegen AS Monaco.

Wedden op Ajax of PSV?
Onderaan meer

Johan Cruijff Schaal 2022: Ajax – PSV

In 1949 werd de eerste editie van de Nederlandse supercup gehouden. SVV en Quick Nijmegen streden toen om de beker. Daarna was er een enorm gat en pas in 1991 werd het idee voor de supercup nieuw leven ingeblazen.

Het voetballandschap zag er inmiddels helemaal anders uit en die twee namen van zojuist waren in de top in geen velden of wegen meer te bekennen. PSV en Feyenoord speelden om de eerste moderne supercup.

PSV recordhouder

Inmiddels zijn er 26 edities geweest en is PSV de recordhouder met 12 titels, Ajax volgt met negen stuks, Feyenoord staat op vier. Vorig seizoen gaf PSV in de Johan Cruijff Arena Ajax een draai om de oren: 0-4. Het bleek niet maatgevend te zijn voor de rest van het seizoen, al kwam PSV aan het eind van de Eredivisie qua punten nog dicht in de buurt van de Amsterdammers.

Selectie Ajax en PSV compleet anders

Elke zomer vinden er flink wat veranderingen plaats in de selecties van de Nederlandse topclubs. Dit jaar lijkt er nog een schepje bovenop te zijn gegooid. Kijk eens naar de lijst met pionnen die bij Ajax zijn vertrokken: Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, Ryan Gravenberch, Sébastien Haller én trainer Erik ten Hag.

Alfred Schreuder

Alfred Schreuder is de nieuwe Ajax trainer en hij moet proberen deze nieuwelingen in te passen: Owen Wijndal, Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Calvin Bassey. Op zich geen enorm probleem, want die eerste drie hebben al Eredivisie-ervaring en Brobbey heeft een Ajax-verleden.

Ruud van Nistelrooij

Bij PSV koos trainer Roger Schmidt voor een avontuur bij Benfica. De nieuwe oefenmeester is Ruud van Nistelrooij. Aan de kant van de Eindhovenaren zijn Luuk de Jong, Xavi Simons, Guus Til, Walter Benítez, Ki-Jana Hoever en Jarred Branthwaite de nieuwelingen.

Ajax – PSV Supercup voorspelling

Ajax staat bij de bookmakers voor winst genoteerd op 1.86, gelijkspel noteert 3.85 en inzetten op PSV levert 3.95 x je inleg op.

In zes van de vorige tien supercups kwamen niet beide clubs tot scoren. Verwacht je dat nu ook dat niet beide teams scoren, pak dan de notering 2.40. Check voetbal weddenschappen als je meer wilt weten over verschillende wedopties bij bookmakers.

Back To Top