Skip to content

AZ speelt donderdagavond om 20.45 uur in de tweede kwalificatieronde voor de Conference League tegen Tuzla City. De Alkmaarders wonnen de heenwedstrijd vorige week met 1-0. Onderaan meer over de voorspellingen voor deze wedstrijd.

Tuzla – AZ tweede voorronde Conference League

FK Tuzla City is een club uit Bosnië en Herzegovina die zich voor deze tweede voorronde van de Conference League plaatste door Tre Penne te elimineren. Dat is dan weer een club uit San Marino. Dat zijn allemaal oorden waarvan we al snel geneigd zijn te denken dat ze er weinig van kunnen. Maar zet elf man op een veld bij elkaar die bereid zijn om veel te rennen en duwen, en dan komt ook AZ er niet zo makkelijk doorheen.

Alleen goal via strafschop

Dat bleek vorige week in Alkmaar, toen alleen Dani de Wit de bal in het net kreeg. En dat was via een strafschop, veelzeggend genoeg. AZ Alkmaar miste in die pot de geblesseerde Jesper Karlsson, maar nieuweling Jens Odgaard kreeg wel speeltijd.

Na de snelle openingstreffer leek de weg naar de volgende kwalificatieronde een eitje, maar de Alkmaarders dwaalden af en dwongen weinig tot niks meer af. Er was nog een knal op de lat van linksback Milos Kerkez, meer wapenfeiten waren er niet.

Hobie Verhulst onder de lat

Daar staat tegenover dat AZ verdedigend niet in verlegenheid werd gebracht. Een keertje kon Tuzla er gevaarlijk uitkomen, via Mirzad Mehanovic. Keeper Hobie Verhulst lijkt de vaste kracht onder de lat te worden, tot verdriet van Peter Vindahl.

Winnaar Tuzla – AZ tegen Dundee

Tuzla werd tweede in eigen land, met een achterstand van 27 punten op kampioen Zrinjski. Tuzla is de derde grootste stad van Bosnië en Herzegovina. Eerst had de club als naam Fudbalski klub Sloga Simin Han, maar Tuzla City bekt inderdaad wat lekkerder. De return wordt gespeeld in het Tušanj City Stadium, waar 8.244 man in kunnen. Het is de eerste keer dat Tuzla een Europese campagne beleeft.

De winnaar van dit tweeluik komt in de derde kwalificatieronde van de Conference League het Schotse Dundee United tegen.

Tuzla – AZ voorspellen

Tuzla City staat op 6.20 genoteerd voor de winst, gelijk op 4,50 en winst AZ krijgt een quotering van 1.40 bij bookmaker Unibet. Wil je er op inzetten dat AZ de volgende ronde haalt? Doe maar niet, want de notering is slechts 1.05. Tuzla door staat op 8.10.

Back To Top