Skip to content

De eerste ronde op het Eredivisie speelschema 2022 – 2023 begint vrijdagavond. Alle achttien clubs komen dit weekend in actie. Zondag zijn er vier duels waaronder Vitesse – Feyenoord en FC Groningen tegen FC Volendam.

Eredivisie ronde 1: Groningen – Volendam

Afgelopen weekend speelde Groningen in de Euroborg de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Osasuna werd met 2-1 verslagen.

De keuzes van Wormuth

Trainer Frank Wormuth heeft gekozen voor Michael Verrips als vaste doelman en de aanvoerdersband gaat om de arm van Joey Pelupessy. Tomas Suslov kreeg in de vriendschappelijke wedstrijden van FC Groningen de laatste tijd telkens andere posities, maar lijkt zich nu te mogen richten op de positie linksbuiten. Cyril Ngonge staat op rechts en doet dat naar tevredenheid: hij is Groningens topscorer tijdens de voorbereiding.

Robert Mühren en Henk Veerman

Volendam werd tweede in de Eerste Divisie. Wil ‘de heen en weer’ het redden in de Eredivisie, dan hangt er veel af van de productiviteit van de spitsen Robert Mühren en Henk Veerman. Laatstgenoemde kreeg bij Utrecht concurrentie van Bas Dost en dacht: dan maar terug naar FC Volendam.

Er is in het palingdorp veel enthousiasme rond het aanvallende duo en Veerman legt uit waarom: “We kennen elkaar goed en we zijn ook buren. Ja, dat is best bijzonder denk ik. Een spitsenkoppel uit hetzelfde dorp die buren zijn in de basis bij een eredivisieclub.”

Vitesse – Feyenoord: nieuwe spelers

Een tijdje bleef het erg stil op de fax bij Feyenoord, er werden maar geen spelers aangetrokken. Tot in de laatste twee weken de ene na de andere voetballer aanbelde bij De Kuip. Hou je vast: Danilo Pereira, Mats Wieffer, Mohamed Taabouni, Javairo Dilrosun, Naoufal Bannis, Sebastian Szymanski, Oussama Idrissi, Quinten Timber, Santiago Giménez en Jacob Rasmussen zijn nieuw bij de Rotterdammers.

Thomas Letsch en Tronstad somber

Vitesse verwelkomde Carlens Arcus, Melle Meulensteen, Ferro, Ryan Flamingo en Mohamed Sankoh. Middenvelder Sondre Tronstad zal hopen dat er een paar mannen bij zitten die er meteen staan, want hij is somber. “Het gevoel is niet goed nu. Ik zou niet meteen willen zeggen dat ik mij zorgen maak, maar we moeten het op alle vlakken beter gaan doen en leren van onze fouten.”

Trainer Thomas Letsch is ook niet zo vrolijk: “Met de huidige selectie is meedoen om Europees voetbal niet haalbaar.”

Back To Top