Skip to content

De vierde speelronde van de Eredivisie heeft bovenin de ranglijst geen opmerkelijke zaken opgeleverd. Ajax versloeg Utrecht uit met 0-2, PSV diende Excelsior de eerste nederlaag van het seizoen toe (1-6) en Feyenoord rolde FC Emmen op met 4-0. AZ won met 0-1 van Cambuur en is samen met de Amsterdammers en Eindhovenaren nog zonder puntverlies.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 22-23

Eredivisie ronde 4: Excelsior terug op aarde

Excelsior had tweemaal met kunst- en vliegwerk gewonnen, maar de Rotterdammers worden nu terug op aarde geworpen. Ze zakken naar plek zeven op de ranglijst en het kan niet anders dan dat over een speelronde of vijf de degradatiezone is bereikt. FC Twente incasseerde het eerste tegendoelpunt van deze jaargang van de Nederlandse competitie. Volendam won met 1-0.

Transfer Antony Man United: 100 miljoen

Wat transfernieuws betreft lijkt de kans erg groot dat Ajax-aanvaller Antony een dezer dagen naar Manchester United verhuist. En daarmee bedoelen we deze maand nog, want de transfermarkt sluit op woensdagavond middernacht. Gek genoeg is in andere landen ook op 1 september nog de markt open om deals te sluiten. Naar verluidt is de Engelse club bereid tegen de 100 miljoen euro op tafel te leggen voor de Braziliaan.

Terugkeer Hakim Ziyech naar Ajax

Met zo’n sloot geld in aantocht kan Ajax alvast kordaat handelen om een vervanger te regelen, of om op andere plekken het team te versterken. De terugkeer van Hakim Ziyech wordt nu wat waarschijnlijker, al is het de vraag of Chelsea de middenvelder wel wil verhuren, terwijl een koop ietwat te hoog gegrepen lijkt. Bovendien is de nood groter in de aanval dan op het middenveld, zeker nu Dusan Tadic nog niet echt rendeert en in november 34 jaar wordt.

Blijft Cody Gakpo bij PSV?

Ook zullen de komende dagen uitwijzen of Cody Gakpo bij PSV blijft. De aanvaller was in de voorrondes van de Champions League nagenoeg onzichtbaar, dus het is sowieso de vraag wat voor categorie clubs echt dik wil betalen voor de 23-jarige Eindhovenaar. Anderzijds was hij in 167 Eredivisie-minuten wel al goed voor drie goals en drie assists.

Voetbal voorspellen?

Nederlands elftal weer in actie

September breekt dus aan en aan het eind van die maand komt Oranje weer tezamen voor twee interlands. Op 22 september 2022 uit tegen Polen, op 25 september thuis tegen België, telkens in het kader van de Nations League.

Back To Top