Skip to content

Dit weekend wordt de vijfde speelronde van de Eredivisie gespeeld. Er staan negen duels op het programma. FC Twente tegen PSV ziet er zo op papier het interessantst uit.

De wedstrijd wordt zaterdag om 18.45 uur afgetrapt. PSV won maar twee van de vorige zes duels met FC Twente, viermaal werd het gelijk.

Ajax zonder Antony tegen Cambuur

Ajax krijgt SC Cambuur op bezoek en wie weet gaat trainer Alfred Schreuder gelijk zijn team door elkaar gooien. Hij zal wel moeten ook eigenlijk. Antony is midweeks voor tegen de 100 miljoen euro verkocht aan Manchester United. Steven Berghuis zal dat wel mooi vinden, want hij viel in dit prille seizoen een paar keer buiten de boot. Maar nu de Braziliaanse buitenspeler foetsie is, komen zijn kansen wel weer.

Lucas Ocampos en Florian Grillitsch

Als vervanger trok Ajax de huurling Lucas Ocampos aan van Sevilla. De 28-jarige Argentijn zal vermoedelijk wat meer tijd krijgen om zich te settelen in de hoofdstad. Ook werd defensieve middenvelder Florian Grillitsch gekocht, die eerder in de belangstelling stond van Feyenoord. De 27-jarige Oostenrijker is international van zijn land. Beide jongens bulken van de ervaring, dus er mag verwacht worden dat ze er snel staan.

Cody Gakpo blijft bij PSV

Bij PSV bleek Cody Gakpo toch te willen blijven. Dat had hij eigenlijk wel iets eerder kunnen melden, want nu blijft het beeld bestaan dat hij wel bezig was met een exit, maar kennelijk waren de clubs die zich voor hem meldden niet van het kaliber dat hij had gedroomd. Er was sprake van een deal met Manchester United, later leek het erop dat hij het moest doen met een aanbod van Southampton.

Go Ahead Eagles – Feyenoord

Feyenoord gaat naar Deventer voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Mats Wieffer en Igor Paixão zijn twijfelgevallen, Marcos López is tot minstens half september onbeschikbaar. De Rotterdammers wonnen vier van de vorige zes duels tegen GAE, met het totale doelsaldo van 2-15.

Back To Top