Skip to content

Dit weekend worden er ouderwets negen duels gespeeld in de vierde speelronde van de Eredivisie. Vorig weekend was het pakket duels uitgekleed, doordat de drie clubs die Europese verplichtingen hadden, een weekendje rust kregen.

Rust helpt PSV en FC Twente niet

Hoe dat uitpakte? Oordeel zelf: PSV verloor woensdag in de play-offs van de Champions League van Rangers met 0-1. Dat was na de 2-2 in Glasgow de mokerslag waarmee de Eindhovense clubs terugviel naar de Europa League.

Cody Gakpo

Het was een flets optreden van PSV en voor de zoveelste match op rij wist Cody Gakpo zich niet te onderscheiden, terwijl de Oranje-international schermt met interesse van Premier League clubs.

FC Twente uitgeschakeld in play offs

Donderdag ging ook FC Twente onderuit in het tweeluik met Fiorentina. In de Grolsch Veste hielden de Tukkers weliswaar stand, maar die 0-0 was waardeloos gezien de nederlaag met 2-1 van vorige week in Italië. AZ ging wel door, wat na de ruime zege tegen Gil Vicente in Portugal (0-4) ook wel voor de hand lag.

FC Volendam – FC Twente: eerste duel in 3,5 jaar

Twente mag proberen op te krabbelen tegen FC Volendam, dat als nummer twee van de Eerste Divisie een direct ticket naar de Eredivisie greep. De mannen van trainer Wim Jonk kregen een flinke klap vorig weekend thuis tegen NEC (1-4) en wachten nog op hun eerste zege op het hoogste niveau.

Twente minst gepasseerd

FC Twente heeft tweemaal op rij gewonnen en kreeg nog geen tegengoal. De ploeg uit Enschede is over het kalenderjaar 2022 bekeken de minst gepasseerde van de Eredivisie.

Het wordt de eerste clash tussen deze clubs sinds maart 2019, want daarna scheidden de wegen in diverse divisies. Voor wat het waard is: Twente won de vier vorige onderlinge duels, al zullen er nog maar enkele spelers tot beide spelersgroepen behoren die er toen al bij waren.

FC Utrecht – Ajax: winnen met opvallend gemak

De spelers en staf van Ajax zat donderdag om 18.00 uur met een bakkie popcorn voor de buis of computer om de Champions League-loting te bekijken. Liverpool, Napoli en Rangers rolden uit de koker. Maar voordat die avonturen beginnen mogen de Amsterdammers op bezoek bij FC Utrecht in de Galgenwaard.

Ajax favoriet

De laatste jaren wint Ajax daar met opvallend gemak. Vier van de vorige zes confrontaties aldaar werden door Ajax gewonnen, met het totale doelsaldo 3-10. En ondanks dat er de nodige wankele momenten waren bij Ajax in de competitie dit kalenderjaar, wonnen de ‘Godenzonen’ mooi wel 18 van de laatste 21 speelronden.

Back To Top