Skip to content
Stand Eredivisie seizoen

Het concept speelschema voor Eredivisie seizoen 2019-2020 is bekend. De voetbalbond KNVB heeft wekenlang moeten puzzelen en heeft de vruchten van die arbeid vrijdagmiddag verspreid. Een belangrijke nieuwigheid is dat er voortaan ook op zondagavond om 20:00 uur wedstrijden gespeeld worden.

Eredivisie wedstrijden op zondagavond

UPDATE – De KNVB laat toch geen wedstrijden op zondagavond plaatsvinden In enkele andere Europese voetbalcompetities is het al een tijdje gebruikelijk dat er een zondagavond wedstrijd voorgeschoteld wordt. In Nederland lag dat tijdenlang anders: wel waren er duels op vrijdagavond en zaterdagavond, maar op zondag vonden tot nu toe alleen ’s middags in de Eredivisie wedstrijden plaats. De reden laat zich raden: door duels op meerdere momenten te laten spelen kunnen er meer live op tv worden uitgezonden.

De eerste zondagavondwedstrijd is op 4 augustus 2019. Dan trappen stadgenoten Feyenoord en Sparta af in De Kuip. Alle achttien Eredivisieclubs spelen minstens eenmaal op zondag om 20:00 uur. FC Twente krijgt daar zelfs viermaal mee te maken.

Programma nieuw Eredivisie seizoen start 2 augustus

De officiële aftrap van het nieuwe Eredivisie seizoen is op vrijdag 2 augustus 2019 om 20:00 uur. Die eer valt ten deel aan PEC Zwolle en Willem II. Op zaterdagavond 18:30 uur begint Ajax aan zijn titelverdediging uit tegen Vitesse en PSV moet op reis naar FC Twente. Feyenoord ontvangt dan dus op zondagavond Sparta.

De twee laatste Eredivisie speelronden, de 33e en 34e dus, vinden op 3 en 10 mei 2020 plaats – althans, als Europese avonturen niet zoals in het afgelopen seizoen roet in het eten gooien. Toen moest er het een en ander verschoven worden. Op die zondagen vinden alle negen duels gelijktijdig plaats, zoals gebruikelijk is.

Laatste speelronden Eredivisie 2019 – 2020

Ajax sluit de competitie af met een thuisduel tegen VVV en een uitduel tegen Fortuna Sittard. PSV gaat op bezoek bij sc Heerenveen en besluit de jaargang thuis tegen RKC Waalwijk. Feyenoord gaat in de laatste speelronde van de competitie naar FC Twente en mag afscheid nemen voor eigen publiek tegen Vitesse.

Klassiekers in seizoen 2019-2020

En hier zijn de datums van de clashes tussen de traditionele grote drie die je vast niet wil missen:

Zondag 22 september – 12.15 uur PSV – Ajax
Zondag 27 oktober – 16.45 uur Ajax – Feyenoord
Zondag 15 december 14.30 uur Feyenoord – PSV
Zondag 2 februari – 16.45 uur Ajax – PSV
Zondag 1 maart – 14.30 uur PSV – Feyenoord
Zondag 22 maart – 14.30 uur Feyenoord – Ajax

Check Klassieker Eredivisie voor meer informatie en het overzicht.

Back To Top