Skip to content

Zaterdag 21 september om 18:30 uur speelt Sparta – RKC Waalwijk. De Rotterdammers hebben na zes speelronden acht punten op de rekening staan, promovendus RKC staat laatste met een puntje.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Fikse nederlagen Sparta en RKC

Beide teams kwamen vorig jaar uit in de eerste divisie en hebben al een paar harde nederlagen moeten slikken. Zo ging Sparta met 4-1 onderuit uit tegen Ajax en met 5-1 uit tegen AZ, terwijl RKC met 6-2 op de broek kreeg in Zwolle tegen PEC. Het doet het zelfvertrouwen van een ploeg geen goed om met ruime cijfers van het veld te gaan, maar bij Sparta kan tenminste worden gewezen naar de statuur van de opponent. RKC weet dat die forse domper tegen PEC de voorbode is van een zwaar, heel zwaar seizoen.

Sparta – RKC Waalwijk onderling

Sparta en RKC Waalwijk kwamen elkaar de afgelopen jaren dus vooral tegen in de competitie onder de Eredivisie. Sparta won drie van de vorige zes ontmoetingen en verloor er twee. Het doelsaldo over die ontmoetingen is 10-7. In eigen huis, het befaamde Kasteel, was Sparta bij vijf van de vorige zes bezoekjes van de Brabanders sterker en verloor het eenmaal (saldo 15-8).

Veel balbezit RKC

Voor een ploeg die stijf onderaan de Eredivisie ranglijst staat heeft RKC opvallend veel balbezit: 50 procent. Kennelijk staan de mannen uit Waalwijk helemaal uit organisatie op het moment dat ze de bal verliezen, wat tot gevaarlijke tegenstoten van de opponent leidt. Trainer Fred Grim laat zijn discipelen vrij secuur passen (83 procent), maar ook hier geldt dat een wat meer opportunistische manier van doen wellicht beter bij het spelersmateriaal past. Eenvoudiger gezegd: de bal een loei naar voren geven. Ook is de conversieratio van schoten erg laat: maar 9 procent gaat erin.

Sparta gaat vaker door het midden

Sparta, dat het contract met trainer Henk Fraser maar alvast verlengde, heeft niet zo heel afwijkende onderliggende cijfers ten opzichte van RKC. Een van de vlakken waarop er wel voor een andere benadering wordt gekozen is de richting van het spel. Sparta gaat veel vaker door het midden en laat de linkerflank bij het opzetten van een aanval meestal links liggen.


Wedden op Eredivisie? Sparta staat voor de winst genoteerd op 1.47, gelijkspel noteert 4.60 en RKC op 6.00. We verwachten dat Sparta, dat graag door de as speelt, vaak genoeg RKC uit elkaar kan spelen om met minstens twee goals verschil te winnen. -1,5 goals op de asian handicap weddenschap voor Sparta noteert een aantrekkelijke 2.28.

Back To Top