Skip to content

PSV – Ajax | Zondag om 16:45 uur speelt PSV in Eindhoven tegen Ajax. Beide clubs hebben na vijf speelronden dertien punten en de winnaar van de topper zal de ranglijst van de Eredivisie aanvoeren. Bij gelijkspel blijft Ajax op basis van doelsaldo boven PSV staan en kan FC Twente met een zege de eerste plek grijpen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Kracht bij beiden voorin

Een vlugge analyse van beide teams leert dat de kracht vooral voorin zit. Ajax moet nog een nieuwe balans vinden na het vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, waardoor niet alleen de defensieve zekerheden wegvielen maar ook de aanvalsopbouw nu op andere schouders komt te berusten. En bij PSV is er weinig twijfel over de explosiviteit en doelgerichtheid van mannen als Donyell Malen, Steven Bergwijn en Bruma, maar is er een euvel van vorig seizoen nog niet opgelost: te weinig creativiteit op het middenveld. Zo komt de bal niet vaak genoeg voorin aan.

PSV – Ajax onderling gelijk

Beide clubs wonnen de helft van de vorige zes onderlinge duels en het doelsaldo daarvan is ook gelijk: 8-8. In het Philips Stadion wist PSV zijn thuisvoordeel wel te pakken met vier zeges in de laatste zes confrontaties (twee nederlagen, saldo 12-6). De twee vorige affiches in Eindhoven eindigden in 3-0 voor PSV. Die laatste 3-0, die op bijna dezelfde datum ontstond, ontstond door goals van Pereiro, Luuk de Jong en Hirving Lozano. Die laatste twee zijn verkocht en de eerstgenoemde is geblesseerd.

Veranderingen selecties

Ook Angelino (terug naar Man City) en Schwaab stonden toen in de basis. De namen aan de kant van Ajax die we nu niet zullen terugzien zijn Mazraoui (moet zich nog in de basis terugknokken), De Jong en Eiting (langdurige blessure). De Ligt ontbrak vorig jaar en daarmee begonnen toen de problemen voor Ajax. Al met al lijken de veranderingen bij PSV ingrijpender, te meer ook Ajax-trainer Erik ten Hag wel tevreden lijkt te zijn over zijn vondst op het middenveld: een robuust blok voor de verdedigers bestaande uit Lisandro Martinez en Edson Alvarez.

Voorspellingen PSV – Ajax

Ajax heeft 12 van zijn 13 vorige eredivisiewedstrijden gewonnen, PSV pakte 7 thuismatches op rij de drie punten op. En dat is slechts een onderdeel van een veel langere en imposantere reeks: de Brabanders hebben sinds 18 september 2016 geen thuiswedstrijd in de Eredivisie verloren (45 zeges, vijfmaal gelijk). Dat is als we kijken naar de elf grootste competities de langste reeks binnen Europa.

Inzetten op gelijkspel met goals

Wedden op Eredivisie PSV – Ajax? PSV noteert voor de winst 2.75, gelijkspel noteert 3.95 en winst Ajax 2.25. Deze wedstrijd is wel heel lastig in te schatten en meer dan normaal zal het van groot belang zijn wie de eerste goal maakt. We tippen dat het een gelijkspel wordt met goals aan beide kanten (dus niet 0-0). Gelijk en beide teams scoren noteert bij de bookmakers 4.50.

Back To Top