Skip to content

KNVB Beker ronde 1 | Vandaag, donderdag, worden de laatste twee duels in de eerste ronde van de KNVB Beker afgewerkt. Drie van de vier ploegen die in actie komen acteren in de Eredivisie. FC Utrecht bezoekt de amateurs van Excelsior ‘31 en later op de avond speelt Fortuna Sittard – ADO Den Haag.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Excelsior ‘31 – FC Utrecht KNVB Beker

(18:30 uur) Zoals de toevoeging ‘31 duidelijk maakt gaat het niet om het Rotterdamse Excelsior. Deze club komt uit Rijssen, Overijssel, en speelt in de Derde Divisie Zaterdag, het vierde niveau van Nederland. Na tien wedstrijden heeft de club daarin tien punten en daarmee staat de meest oostelijk gelegen club van die divisie op plek elf (van de 17). Zo op het eerste gezicht dus een makkie voor FC Utrecht, dat lekker meedraait in de subtop van de Eredivisie, vorige week PSV een draai om de oren gaf en afgelopen weekend ook Sparta versloeg.

Voor Excelsior is het te hopen dat ze een vuist kunnen maken, want financieel gezien is het duel een aderlating. Normaal is de penningmeester van een amateurvereniging maar wat blij als er hoge gasten langs komen, maar omdat de match live op Fox Sport komt, moest in de buidel worden getast om de lichtinstallatie een upgrade te geven. Het onderkomen De Koerbelt zal vol zitten met zo’n 2.500 man.

Fortuna Sittard – ADO Den Haag beker

(20:45 uur). Vorig seizoen moesten Fortuna en ADO tegen elkaar aantreden in de Eredivisie, waarmee een pauze van tien jaar zonder onderlinge wedstrijden werd verbroken. ADO won thuis met 3-1, Fortuna bleef in Sittard steken op 0-0. De Haagse club verloor vijf van de laatste zes eredivisieduels en won vorige zaterdag verrassend met 0-2 van Vitesse. Fortuna Sittard is al net zo grillig en liet de 4-2 thuiszege op Feyenoord eerder deze maand volgen door een 2-1 nederlaag tegen FC Emmen.

Dit zou wel eens een goalfeest kunnen worden. Fortuna heeft in elf eredivisieduels al vijf keer minstens drie tegengoals gekregen, ADO Den Haag in de Eredivisie eveneens. Bij duels van Fortuna vallen er gemiddeld 3,91 totale goals, het hoogste eredivisiegemiddelde.

Voorspellingen KNVB Beker vandaag

FC Utrecht noteert bij bookmakers 1.08 voor de winst, gelijkspel  noteert 8.50 en winst Excelsior ‘31 18.00. We denken aan minstens vier goals @1.74. Fortuna Staat op 1.12, gelijkspel op 3.70 en ADO Den Haag krijgt een quotering van 2.80. We durven hier wel te voorspellen dat beide teams in beide helften gaan scoren @7.00.

18.30 Excelsior ’31 – FC Utrecht
20.45 Fortuna Sittard – ADO Den Haag

Back To Top