Skip to content

Zaterdag om 20:45 uur gaan Sparta en Fortuna tegen elkaar hun twintigste speelronde in de Eredivisie afwerken. Sparta is de nummer elf en heeft 23 punten, Fortuna Sittard staat op plek veertien en heeft vier punten minder.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Sparta – Fortuna Sittard met Mica Pinto?

Voor Mica Pinto is dit een pikant affiche. De verdediger maakte eind vorig jaar de overstap van Fortuna naar Sparta. Hij was zelfs aanvoerder in Sittard. Tot nu toe kwam hij pas negen minuten uit voor Sparta, maar de Portugees maakt een goede kans nu in de basis van de partij te zijn.

Lekke defensie Limburgers

Van de zes vorige onderlinge potjes eindigden er drie onbeslist en won Sparta er twee. Het doelsaldo van die reeks is 10-5. Ook op het Rotterdamse Kasteel vond die verdeling plaats, maar dan met een iets ander totaal doelsaldo van 10-7.

Alhoewel de Limburgse ploeg maar vier punten minder heeft dan de Zuid-Hollanders, is er wel een enorm verschil in doelsaldo. Sparta staat op min vier, Fortuna noteert fors rode cijfers: min 21. Die lekke defensie kan de club de komende maanden nog lelijk in de problemen brengen. Ook VVV en RKC hebben 45 tegengoals en die twee staan niet zomaar laatste en voorlaatste op de ranglijst.

Statistieken Sparta vs Fortuna Sittard

Wel is Fortuna ietsjes beter in vorm dan Sparta. Althans, als we het aantal punten dat in de vorige acht speelronden is behaald, afzetten tegen het totale aantal punten. Dan blijkt dat Fortuna Sittard in die acht Eredivisie speelronden een kwart puntje per duel meer behaalt dan het gemiddelde en Sparta juist een kwart puntje minder.

Daar staat dan tegenover dat Fortuna al in negen competitieduels minstens drie tegengoals opliep, dus in bijna de helft van de wedstrijden. Sparta overkwam dat driemaal. Ook verloor Fortuna viermaal met vier of meer goals verschil, Sparta ging tweemaal zo hard de boot in. Als het misgaat bij Fortuna, dan gaat het gelijk ook wel heel erg mis.

Voorspellingen Sparta – Fortuna

Sparta moet het stellen zonder Suently Alberto en Bryan Smeets, Fortuna mist Djibril Dianessy. Gaat Fortuna de miserabele reeks uitwedstrijden doorbreken? Al 18 keer op rij lukte het niet om een uitduel te winnen in de competitie.

Wedden op Eredivisie | Sparta noteert bij bookmakers 1.54 voor de winst, gelijkspel 4.25 en Fortuna 5.60. We tippen dat er minstens vier goals vallen op 2.12.

Back To Top