Skip to content

Zaterdag 25 januari om 18:30 uur speelt SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion tegen AZ Alkmaar. De Friese club staat achtste en heeft na negentien speelronden 28 punten. De Alkmaarders staan ondanks twee nederlagen op rij nog altijd tweede en hebben 41 punten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Weinig absenties sc Heerenveen – AZ

Beide ploegen verkeren in de heuglijke omstandigheid dat er weinig absenties zijn. Heerenveen mist Jan Ras en AZ zal het vermoedelijk de rest van het seizoen moeten stellen zonder Pantelis Hatzidiakos. Wel is Owen Wijndal geschorst, zodat bij AZ iemand anders vanaf de linksbackpositie zal moeten opstomen zoals hij dit seizoen zo vaak al deed. De kans is groot dat Thomas Ouwejan die kans krijgt.

Stadion hopelijk in orde

Het is te hopen trouwens dat sc Heerenveen zijn stadion goed heeft gecheckt. Tijdens het bekerduel tegen Willem II kwam een aluminium frame van een reclamebord naar beneden. Het ding tuimelde zeven meter en raakte gelukkig geen toeschouwers. Ironisch dat Heerenveen dan nu AZ treft, dat in de eerste seizoenshelft niet in Alkmaar kon spelen vanwege het instorten van een deel van het stadiondak.

Eredivisie Heerenveen - AZ: weinig verlies in Abe Lenstra stadion

Statistieken SC Heerenveen – AZ Alkmaar

AZ Alkmaar won vier van de vorige zes duels met Heerenveen en verloor er twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die serie is 10-13. De cijfers zijn helemaal in balans als we alleen kijken naar de vorige zes thuisoptredens van Heerenveen tegen de Noord-Hollanders: beide drie zeges (saldo 12-10).

Toen Marco Bizot nog geen rode kaart kreeg had AZ Alkmaar zijn zaakjes prima in orde achterin. Maar plots moest de ploeg twee speelronden op rij opvallend vaak in het doelnetje vissen. Inmiddels heeft AZ in drie matches minstens drie tegengoals gekregen. Heerenveen overkwam dat nog maar tweemaal, en dit statistiekje is toch een aardige indicator voor de consistentie van een ploeg. Wel maakte AZ al achtmaal zelf drie of meer goals en dat lukte Heerenveen nog maar vijfmaal.

Voorspellingen Heerenveen – AZ

In acht van de vorige tien speelrondes van AZ Alkmaar in de Eredivisie waren er minstens drie treffers en in de vorige zes duels van AZ tegen Heerenveen maakten de Alkmaarders minstens twee goals. Heerenveen verloor slechts een van de veertien vorige thuisduels in de competitie.
.
Wedden op Eredivisie Heerenveen РAZ | Heerenveen noteert 4.20, gelijkspel 4.00 en winst AZ 1.74. We tippen dat Heerenveen niet met twee of meer goals gaat verliezen, de +1,5 goal handicap op de Friezen noteert 1.40 bij bookmakers.

Back To Top