Skip to content

Sparta – Feyenoord | Zondag om 12:15 uur speelt Sparta op het Kasteel tegen grote broer Feyenoord. Sparta staat negende in de Eredivisie en hoeft vooralsnog niet achterom te kijken, maar kan ook niet echt meer stijgen. Feyenoord verloor voor de winterstop zijn ongeslagen status in dit eredivisieseizoen, maar staat al met al ‘slechts’ vijf punten achter op koploper Ajax. Met nog 20 speelronden te gaan biedt dat toch hoop voor het Legioen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Sparta – Feyenoord met Lucas Pratto

Die hoop wordt gevoed door de komst van een Argentijnse beer. Want ‘Beer’ is de bijnaam van Lucas Pratto, een 32-jarige Zuid-Amerikaanse spits die op een zijspoor was beland bij River Plate en wel oren had naar een Europees avontuur. Een echte goalgetter is hij getuige zijn historische statistieken niet, maar wie weet kan hij ook als aanspeelpunt, aanjager en motivator van waarde zijn. Want dat Feyenoord niet moet blijven hopen op een revival van Nicolai Jorgensen is nu wel helder; de Deen is te vaak geblesseerd, uit vorm of in woord en daad te onzichtbaar.

Lucas Pratto

Klaar voor de klassieker?

Pratto maakt in interviews een gemotiveerde en fitte indruk en volgens insiders is de kans groot dat hij in de wedstrijd Sparta – Feyenoord al meteen de kans krijgt zijn kwaliteiten te tonen. Het vaak goed ingevoerde twitteraccount Feyenoord TM meldt dat de Argentijn zelfs in de basis zal staan. Volgende week vindt de Eredivisie Klassieker Ajax – Feyenoord plaats, dus trainer Dick Advocaat wil natuurlijk kunnen oordelen of Pratto daar ook klaar voor is.

Sparta is niet zomaar te verslaan

Feyenoord was in het kalenderjaar 2020 de club met de meeste eredivisiepunten en tot die nederlaag tegen Vitesse (1-0) ging het aan het eind van vorig jaar ook in uitwedstrijden heel behoorlijk, want de vorige zes trips leverden dertien punten op. Sparta haalde acht punten uit zijn zes vorige thuiswedstrijden in de Eredivisie. Opvallend bij Sparta is het verschil tussen eerste en tweede helften. Het doelsaldo van de Kasteelclub over de eerste 45 minuten is 6-12, maar over de tweede helft 18-11. Kortom, je krijgt Sparta niet zomaar op zijn knieën.

Voorspelling Sparta – Feyenoord

Feyenoord heeft maar een van de 28 vorige speelrondes in de Eredivisie verloren, terwijl Sparta in zes van de laatste zeven speelrondes minstens twee goals liet aantekenen.

Sparta noteert bij bookmakers 3.75 voor de winst, gelijkspel noteert 3.90 en winst Feyenoord 1.88. We verwachten een zege van Feyenoord en dat beide teams scoren @3.25.

Back To Top