Skip to content

FC Utrecht – FC Groningen | Eredivisie zaterdag 9 januari 2021 21:00 uur. De thuisploeg staat op plek tien en heeft na veertien speelronden 17 punten, de gasten uit het hoge noorden staan zesde en hebben 26 punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Utrecht – FC Groningen Eredivisie zaterdag

Het komt maar niet op gang bij FC Utrecht, dat dit seizoen zijn vijftigjarig bestaan viert en dat in sportief opzicht op feestelijkere wijze had willen doen. De vorige zes speelronden leverden slechts zeven punten op en de zes vorige thuiswedstrijden leverden slechts een zege op.

FC Groningen is tot nu toe vooral sterk in wedstrijden ontdoen van spektakel en veel kansen plus goals. Niet echt een recept om publiek op het puntje van de stoel te krijgen, maar het leidt wel tot punten en controle achterin. De speelrondes van FC Groningen tellen gemiddeld 2,36 goals, het laagste aantal van de Eredivisie.

Comeback Arjen Robben sof

De thuisploeg moet het zien te rooien zonder Maarten Paes, Emil Bergström en Leon Guwara Gustafson, aan de kant van de gasten ontbreken Azor Matusiwa en helaas ook Arjen Robben, wiens comeback dreigt uit te lopen op een enorme sof.

Bizar weinig goals FC Utrecht – FC Groningen

Utrecht won twee van de vorige zes onderlinge duels en viermaal werd het gelijk. Alle goals van die matches bij elkaar opgeteld leidt tot de score 4-2; een bizar laag aantal en mogelijk het minste aantal goals bij een bepaald eredivisie-affiche van de afgelopen drie jaar. Utrecht won wel drie van de vorige zes thuispotjes tegen Groningen en verloor in die periode eenmaal (saldo 10-9).

Een Groningen op voorsprong is vrij dodelijk

In de vorige vier onderlinge duels kreeg FC Utrecht geen tegengoal en in dertien van de vorige veertien thuisduels tegen Grunnen wisten de Domstedelingen een nederlaag te voorkomen. FC Groningen is vrij dodelijk als het team op 1-0 voorsprong komt, wat in acht van de vorige 14 speelronden lukte, waarna in zeven gevallen de match ook werd gewonnen. Utrecht stond zesmaal op 1-0 en won vanuit die situaties maar tweemaal.

Voorspelling FC Utrecht – FC Groningen

FC Utrecht noteert 1.83 voor de winst, gelijkspel 3.80 en winst Groningen 4.10. Wij voorspellen niet meer dan twee goals @1.78.

Back To Top